Kdo namesto Emeryja: Allegri, Ancelotti, Nuno Espirito?

Premier Liga 29. Nov 201913:07 > 13:10
Francesco Pecoraro/Getty Images

Le nekaj ur po tem, ko je Unai Emery dobil odpoved pri Arsenalu, so se pričela namigovanja, kdo bo njegov naslednik. Ekipo bo konec tedna vodil Fred Ljungberg, večina pa je mnenja, da Šved ne bo postal glavni trener, tako kot je to uspelo Oleju Gunnarju Solskjaerju lani.

Še preden se je moral Unai Emery posloviti od trenerskega stolčka pri Arsenalu, je iz vrst uprave moštva prišla novica, da bi najraje na klopi topničarjev videli trenerja Wolverhamptona, sicer portugalskega stratega Nuna Espirita Santosa. Kitajski lastniki Wolvesov so zaenkrat odločeni, da svojega dolgoletnega trenerja ne izpustijo iz svojih rok.

Drugi angleški mediji že pišejo, da je Arsenal poklical dva italijanska strokovnjaka – Carla Ancelottija in Massimiliana Allegrija. Telegraph piše, da je Ancelotti navkljub delu pri Napoliju, kjer mu ne gre po načrtih, glavni kandidat, saj ima že izkušnje iz angleškega nogometa, potem ko je dve sezoni vodil Chelsea in z njim osvojil Premier ligo in FA Pokal.

SkySports na drugi strani trdi, da sta Arsenal in Aleggri že opravila razgovor in da je italijanski trener, ki je že vodil Juventus in Milan, pravtako zelo blizu novi avanturi.