Walker: Ni še konec, borili se bomo do konca!

Premier Liga 22. Jan 202020:51 > 21:25
Catherine Ivill Getty Images Sport

Liverpool ima trenutno na vrhu Premier lige ogromno prednost, a pri aktualnih angleških prvakih Manchester Cityju ne obupujejo. Bočni branilec sinjemodrih Kyle Walker je prepričan, da boj za naslov še ni odločen.

Liverpool ima trenutno ob dveh tekmah manj kar 13 točk prednost pred Manchester Cityjem, ki pa še ni podpisal kapitulacije.

Normalno, da boj za naslov še ni končan. Sem profesionalec, ki opravlja delo, ki ga obožuje. Borili se bomo do konca,” napoveduje Walker.

City je v torek zmagal na zelo zahtevnem gostovanju pri Sheffield Unitedu, ki je padel z 1:0, Liverpool pa se bo v tem krogu pomeril z Wolverhamptonom. Molineux bo tekmo gostil v četrtek.

Zavedamo se, da jih bomo teško dohiteli, a Premier liga ni edino tekmovanje, v katerem se borimo za lovorike. Še vedno smo v pokalni tekmovanjih, pa tudi v ligi prvakov. Lani smo osvojili tudi ligaški pokal in FA pokal, zato bomo s ponosom in srcem branili tudi ti lovoriki,” dodaja branilec meščanov.

Ekipa Jürgena Kloppa je sicer v tej sezoni v svoji galaksiji. Na 22 tekmah v Premier ligi je le enkrat remizirala in je na dobri poti, da ponovi dosežek Arsenala iz sezone 2003/04. Topničarji so takrat ligo osvojili brez poraza. Za Liverpool bi bil letošnji naslov sploh prvi naslov državnih prvakov po treh desetletjih.