"Liverpool ni tako močan, kot je Premier liga slaba"

Premier Liga 28. Jan 202020:06 > 21:14
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Nekdanji zvezdnik Liverpoola in Manchester Uniteda Paul Ince pravi, da v tej sezoni Premier lige ni prave kvalitete in da bi ekipa rdečih vragov iz sredine devetdesetih let brez težav držala korak z ekipo Jürgena Kloppa.

Anton Want Getty Images

Nogometni svet je navdušen s fantastično serijo nogometašev Liverpoola v Premier ligi, saj so varovanci Jürgena Kloppa do danes zabeležili 22 zmag in le en neodločen rezultat, z gol razliko +39. Redsi imajo kar 33 točk več od Uniteda in 16 od drugouvrščenega Cityja. 

Pohvale dežujejo iz vseh strani, se je pa nekdanji igralec Liverpoola, Uniteda in angleške reprezentance Paul Ince obregnil ob kvaliteto Premier lige in dejal, da Liverpool ni tako močan, kot je liga slaba. 

“Čeprav je Premier liga najuspešnejša športna znamka na svetu, iskreno mislim, da je kvaliteta igre precenjena. Liga ni tako dobra, kot si mislijo,” je dejal Ince. 

Nekdanji legendarni vezist je čestital svojemu nekdanjemu klubu, a ostaja zadržan: “Kar je Liverpool dosegel v zadnjih treh letih je odlično, a že dejstvo, da ima ena ekipa kar 30 točk več od Manchester Uniteda potrjuje tezo, da so nasprotniki Liverpoola izjemno slabi. Spremljam Redse, igrajo lep nogomet, to lahko rečem tudi za City, a ne za ostale. Veliko je nihanj v igri. Poglejte samo statistiko Uniteda v FA Pokalu proti Wolverhamptonu. Niti enkrat niso streljali v okvir vrat. Hej, govorimo o Manchester Unitedu! Kaj se dogaja?”

“Kvaliteta Premier lige v sredini devetdesetih let je bila boljša kot je zdaj, ne glede na ogromne količine denarja v nogometu v zadnjih letih. Koliko je dobrih nogometašev, če odštejemo tiste iz Liverpoola in Cityja? Po mojem mnenju jih ni veliko.”