Wenger bi spremenil pravila prepovedanih položajev

Premier Liga 19. Feb 20209:37 > 9:38
Henry Browne/Getty Images

Arsene Wenger je predlagal način, na katerega lahko nogometni svet prilagodi in zamenja pravila prepovedanih položajev, to pa naj bi sodnikom v Premier ligi, ki so pod udarom kritikov, močno olajšalo delo.

Od začetka sezone in sprejetja tehnologije VAR v angleški nogomet so bili sodniki v Premier ligi vsak teden pod udarom kritikov, saj so neprestani pregledi situacij ob zadetkih vzeli ritem igre in vzeli “romantiko” nogometne igre.

Že večkrat smo videli, kako VAR tehnologija vpliva na rezultate in tekme, predvsem v situacijah, kjer je eden izmed igralcev za nekaj milimetrov v prepovedan položaju, pa tudi takrat, ko je napadalec na nedovoljenem delu zelenice z delom telesa, s katerim ne more doseči regularnega zadetka. 

Nekdanji trener Arsenala Arsene Wenger ima predlog, kako bi lahko rešili težave pri odločanju.

“Predlagam, da sodniki ne dosodijo prepovedanih položajev, v kolikor je napadalec z delom telesa, s katerim ne more doseči zadetka pred zadnjim igralcem obrambe nasprotnega moštva,” je dejal Wenger za Sky Sports.

“To bi rešilo številne težave, ko VAR tehnologija prikazuje namišljene črte in so napadalci je nekaj milimetrov v prepovedanem položaju,” je še dodal Wenger.