Leboeuf: Van Dijk je boljši, kot je bil Vidić

Premier Liga 18. Mar 202014:18 > 14:21
Alex Livesey/Getty Images

Nekdanji branilec Chelseaja Frank Lebœuf je primerjal Virgila van Dijka in Nemanjo Vidića. Srbskemu štoperju je namenil kar nekaj pohval, a je po njegovem mnenju nizozemski reprezentant boljši igralec.

Virgil van Dijk v dresu Liverpoola skoraj zagotovo pooseblja najboljšega branilca v zgodovini Premier lige. Nizozemec je hitro prepričal, da je trener Liverpoola Jürgen Klopp s sicer pregrešno dragim nakupom zadel v polno. Van Dijk je iz tedna v teden postajal pomembnejši in hitro postal pravi vodja kluba z Anfielda. Hitro so se začele tudi primerjave z najboljšimi posamezniki iz preteklosti, izpostavljena pa je predvsem primerjava z nekdanjim branilcem Manchester Uniteda Nemanjo Vidićem.

Oboževal sem Vidića, ki je bil kot pes. Zares je bil sijajen branilec, a ima Van Dijk še več odlik. Je pravi vodja in zna bolje podajati. Mislim, da Vidić takšnih sposobnosti ni imel. Tudi Vidić si zasluži rek kapo dol, a je po mojem mnenju vseeno boljši Van Dijk. Je bolj kompleten igralec,” razmišlja nekdanji francoski branilec in nekdanji član Chelseaja Frank Lebœuf.

Navijači so sicer v anketi Sky Sportsa za najboljšega branilca v Premier ligi septembra 2019 na prvo mesto postavili Nemanjo Vidića, Virgil van Dijk pa je osvojil drugo mesto. Za njima so se zvrstili še Rio Ferdinand, John Terry, Vincent Kompany, Tony Adams…