Zaradi konca sveta zavrnil Fergusona in United

Premier Liga 20. Apr 202012:09 > 12:13
Getty Images

Legendarni argentinski vratar Carlos Roa je konec devetdesetih let spadal med najboljše čuvaje mreže na svetu. Leta 1998 je bil prvi vratar Argentine na mundialu v Franciji, leto kasneje pa z Mallorco igral v finalu Pokala pokalnih zmagovalcev proti Laziu.

Povezano

Leta 1999 je Manchester United zapustil veliki Peter Schmeichel, Alex Ferguson pa je ravno v Carlosu Roi videl vratarja, ki bi predstavljal dostojno zamenjavo za dansko legendo. Fergie je poslal ponudbo, vendar dobil košarico. Roa se je v tistem času pridružil adventistični cerkvi Sedmi dan, glavni nauk cerkve pa je trdil, da bo leta 2000 konec sveta. Roa je zaradi tega zavrnil United i prekinil pogovore z Mallorco za podaljšanje pogodbe, saj ga nogomet enostavno ni več zanimal.

“Tudi danes mislim, da je bila na duhovni ravni to prava odločitev. Toda v športnem smislu ni bila, ker sam nogomet zapustil v najboljših trenutkih kariere. Zelo sem napredoval. Imel bi fantastično pogodbo in igral v Angliji,” je razkril Roa in nadaljeval: “Ljudje to nikoli ne bodo razumeli. Nato so me jezili z vprašanji, zakaj sem to naredil. Vsak dan so me klicali iz vseh strani. Ne glede na to, kako sem se trudil pojasniti svojo odločitev, niso mogli verjeti, da sem sprejel takšno odločitev.”

Potem ko je Roa zavrnil Fergusona, je slavni Škot več let iskal zamenjavo za Schmeichla in v iskanju pravega naslednika zapravil pravo malo bogastvo. Raimond van der Gouw, Mark Bosnich, Massimo Taibi, Riccardo, Andy Goram, Roy Carroll, Tim Howard in Fabien Barthez so se izmenjali v vratih rdečih vragov do leta 2005, ko je Ferguson s prihodom Edwina van der Sarja le dobil tisto, kar je iskal.

Roa se je vrnil v nogomet, ko je videl, da nič ne bo od konca sveta, vendar nikoli ni kazal predstav iz najboljših let. Sprva je znova nastopal za Mallorco, leta 2002 odšel v Albacete, kariero pa končal leta 2006 pri Olimpu.