Podjetje Hawk Eye se je opravičilo Sheffield Unitedu

Reuters, Carl Recine

Prva tekma angleške Premier lige po 100-dnevnem premoru med Aston Villo in Sheffield Unitedom se je končala brez zadetkov, jo je pa zaznamovala velika sodniška napaka in hkrati napaka sistema golove črte. Prvič je v podobnem primeru zatajila tudi tehnologija.

Gostje so v 42. minuti dosegli regularen zadetek, ki ga sodnik Michael Oliver ni priznal. Domači vratar Ørjan Nyland je po enem izmed predložkov pred njegova vrata nespretno ujel žogo in z njo končal v lastnem golu. Gostje so slavili gol, Oliver pa je pokazal, da naj se igra nadaljuje, saj mu tehnologija golove črte ni poslala opozorila, da je žoga s celotnim obsegom prečkala črto.

Podjetje Hawk Eye se je Sheffieldu, ki se bori za uvrstitev v ligo prvakov, takoj poslalo opravičilo. 

Sodnik ni prejel opozorila, da je žoga bila v golu, ker se je zgodilo nekaj, kar do zdaj na 9000 tekmah še nismo videli. Vseh sedem kamer, ki pokrivajo golovo črto, so zakrili vratar, nogometaš in vratnici,” so sporočili iz podjetja, ki skrbi za tehnologijo golove črte in dodal, da je sistem pred tekmo prestal test in deloval normalno.

Opravičujemo se Premier ligi in oškodovanemu klubu,” so še dodali pri podjetju.

Aston Villa je po remije ostala v coni izpada in je s 26 točkami na 19. mestu. Za prvim “varnim” mestom zaostaja za eno točko. Sheffield United je s 44 točkami na šestem mestu in samo za točko zaostaja za mesti, ki vodijo v Evropo.