Andre Onana: vratar, ki bi moral delati razliko, a… (VIDEO)

Evropa 4. Okt 20239:42 1 komentar

Manchester United je katastrofalno vstopil v novo sezono. Številne poškodbe, luknjičasta obramba, velik del težav pa je tudi vratar Andre Onana, ki ni nikakor ni kos bremenu, ki ga prinese dres Manchester Uniteda.

Trener Uniteda Erik ten Hag si po koncu pretekle sezone zaželel novega vratarja, saj dolgoletni vojščak med vratnicam rdečih vragov David de Gea ni ustrezal v njegovo idejo igranja. Vodstvo mu je željo uresničilo, Špancu niso podaljšali pogodbe, iz Interja pa so za 52 milijonov evrov pripeljali njegovega nekdanjega izbranca pri Ajaxu Andreja Onana.

Kamerunec je mojster igre z nogo, tudi samozavesti mu ne manjka, kritik se ne boji, a njegove predstave pri Unitedu so iz tekme v tekmo slabše. V tej sezoni je storil že toliko napak, da so navijači rdečih vragov nad njim obupali že po nekaj tekmah, ob tem pa je kar se tiče ustavljena strelov mnogo slabši od de Gee. Praktično vsak poskus nasprotne ekipe, ki gre v okvir vrat, končna za njegovim hrbtom, kar še dodatno jemlje samozavest že tako luknjičasti in zdesetkani obrambi Uniteda.

Velikokrat izpade zelo začetniško

Onana je “blestel” tudi na torkov tekmi lige prvakov proti Galatasarayu. Že pri prvem zadetku Turkov je bil slabo postavljen, v drugem polčasu pa je storil dve takšni napaki, da je navijače zabolelo srce. Pri vodstvu Man Utd z 2:1 je slabo izbil predložek Turkov, a takrat “zicerja” za zadetek ni izkoristil Kerem Akturkoglu, v 76. minuti pa je tebi nič meni nič podal Driesu Mertensu, kar je privedlo do enajstmetrovke in rdečega kartona za Casemira.

Napadalec Galatasaraya Mauro Icardi strela z bele točke ni izkoristil, a je Argentinec svojo napako popravil že nekaj trenutkov kasneje, ko je Onano, ki ob vsakem premiku napadalca začetniško pade na zadnjo plat, to je v tej sezoni že večkrat demonstriral, lobal in poskrbel za veliko slavje turškega velikana na Old Traffordu.

Vrhunci tekme med Man Utd – Galatasaray:

“Vse ima, da bo eden najboljših”

Ten Hag je Kamerunca, ki je ima vse več kritikov, po novem porazu branil. Drugega mu niti ne preostane, zaveda pa se, če se stanje ne bo hitro izboljšalo, dolgo časa ne bo več dajal intervjuje kot prvi trener Uniteda.

“Onana ima mojo podporo, podpiral ga bom. Je izjemen vratar, ki lahko postane eden najboljšima svetu. Ima vse, kar potrebuješ, za dobrega vratarja. Ima odličen karakter. Napake se dogajajo, a se bo vrnil, prepričan sem v to,” je po novem porazu, že šestem na zadnjih desetih tekmah, dejal nizozemski strokovnjak, ki se mu kljub velikemu denarnemu vložku vse podira.

Edini njegov alibi so trenutno poškodbe in morda smola s sodniškimi odločitvami na številnih tekmah v tej sezoni, vse ostalo pa je za hitro pozabo. Da ne omenjamo situacije z Antonyjem, s 100 milijonsko drago okrepitvijo, ki je v kazenskem postopku zaradi nasilja nad bivšim dekletom, Jadona Sancha pa je nizozemski strokovnjak vrgel iz ekipe, ker na treningih ne bi dajal tistega, kar se pričakuje. K drami je pripomoglo tudi Angležev zapis na družbenih omrežjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje