Ugnal Rogliča in Pogačarja, nato besnel: “Ne strinjamo se s tem sr**jem” (VIDEO)

Kolesarstvo 3. Okt 202317:34 0 komentarjev
Ilan Van Wilder
Foto: Profimedia

Presenetljivi zmagovalec italijanske jesenske klasike po treh dolinah Vareseja, kjer je premagal tudi slovenska zvezdnika Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, Ilan van Wilder, je v prvi izjavi pokazal nestrinjanje z ravnanjem vodilnih mož svojega moštva Soudal Quick-Step, ki je tik pred združitvijo Jumbo-Visme.

Z uspešnim napadom slabih deset kilometrov pred ciljem je 23-letni Belgijec Ilan van Wilder (Soudal Quick-Step) presenetil favorite in na dirki po treh dolinah Vareseja prišel do tretje zmage v karieri. Premagal je tudi slovenska zvezdnika in nekdanja zmagovalca te klasike Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki sta zasedla četrto in peto mesto.

Van Wilder v prvi izjavi po največjem uspehu v karieri ni razmišljal samo o tem, kako je ugnal vso konkurenco. Dotaknil se je tudi napovedane združitve Soudal Quick-Stepa z Jumbo-Vismo in pokazal, da se z namero ne strinja.

“Za nami so težki tedni. Tole zmago posvečam predvsem mojim ekipnim sotekmovalcem in osebju moštva. Da pokažemo, da se ne strinjamo z vsem tem ’sr**jem’. Da želimo ostati del ekipe Soudal Quick-Step,” je bil jasen van Wilder.

O napovedani združitvi se je danes prvič oglasila tudi Mednarodna kolesarska zveza (UCI). V sporočilu za javnost moštev ni neposredno imenovala, a je opozorila, da si želi, da bi vsi procesi potekali po pravilih. Ter dodala, da bo v primeru, da ena od ekip prihodnje leto ne bo potrebovala licence za nastop v svetovni seriji, na najvišjem nivoju kolesarstva v letih 2024 in 2025 tekmovalo 17 in ne 18 moštev.