Prvo vozilo Luke Dončića prodali krepko nad izklicno ceno

Košarka 3. Okt 202320:40 0 komentarjev
Luka Dončić
Instagram/Gasauto

Prvo osebno vozilo Luke Dončića, porsche panamera, je bilo danes na spletni dražbi oddano kupcu, ki je za luksuzen avtomobil odštel kar pošten znesek.

Javna dražba je potekala na spletni strani collectingcars.com, izklicna cena je bila nastavljena na 10.000 evrov, panamero pa si je nekdo prisvojil z najboljšo izmed 19 ponudb. Ta je znašala 73.000 evrov in je bila oddana danes.

Spletni strani je osebno vozilo porsche panamera ponudilo partnersko podjetje GAS Avto, katerega direktor Klemen Grilc je pred dnevi za Sportklub dejal, da so želeli z avkcijo privabiti kakšnega navijača zvezdnika Dallasa, ki bi bil pripravljen odšteti tudi do 100 tisočakov. “Sodeč po uporabniškem imenu zmagovalca dražbe bi rekel, da gre vendarle za slovenskega kupca. Tržna cena avta znaša med 65.000 in 70.000 evri, tako da je vozilo prodano nad dejansko vrednostjo, a pričakoval sem višji znesek,” je bil z današnjim razpletom delno zadovoljen Grilc.

Če bi ponujali čisto novo panamero, bi njena cena s takšnimi specifikacijami, kot jih avto ima, skočila do 130 tisočakov. Na koncu si navedena spletna stran in podjetje, ki je ponudilo vozilo, vzame nek odstotek od prodajne cene. Dončić je Porsche “nabavil” leta 2017, po dopolnjeni polnoletnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!