Arabci pripravljajo teren za Ronalda, Kamerunec v United?

Nogomet 6. Jan 202313:39
Vincent Aboubakar je v Katarju dosegel dva zadetka. Foto: Guliverimage

Novopečeni klub Cristiana Ronalda Al-Nassr je sprejel odločitev, da se odpovejo prvemu napadalcu ekipe Vincentu Aboubakarja in ga pošljejo na polletno posodo.

Al-Nassr ima po prihodu Cristiana Ronalda devet tujcev, kar je preveč, saj jih lahko ekipa v savdijski ligi registrira le osem, na posamezni tekmi pa ji je lahko v ekipi le sedem.

Vodilna ekipa lige se tako odpoveduje prvemu napadalcu Vincentu Aboubakarju, kar pomeni, da portugalski veteran v napadu Al-Nassra ne bo imel motečih dejavnikov.

30-letni kamerunski napadalec se sicer pri Al-Nassru ni kdo ve kako proslavil. Nekdanji napadalec Porta in Bešiktaša je na 12 tekmah dosegel štiri zadetke in dodal še dve asistenci, vseeno pa naj bi se za njegove polletne usluge zanimata turški Fenerbahče, po pisanju številnih medijev pa tudi nekdanja Ronaldova ekipa Manchester United, ki mrzlično išče novega napadalca.

V Katarju zabil dva zadetka

Aboubakar je nase širšo javnost opozoril na minulem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je za Kamerun dosegel dva zadetka. Enega je zabil v tistem preobratu Srbom (3:3), drugega pa za zmago nad Brazilijo (1:0). Vseeno so afriški levi obstali v skupini in se od Katarja poslovili že po prvem delu.

Rdeči vragi imajo novo številko 2

Angleški nogometni velikan Manchester United se je od Crystal Palacea do konca sezone izposodil vratarja Jacka Butlanda. Nekdanji angleški reprezentant bo pri Unitedu tretji vratar, zamenjal pa bo Martina Dubrovko, ki se je vrnil k Newcastlu.

“Pomembno je imeti tri izkušene vratarje. Zaupam v Davida De Geo in Toma Heatona, a njima se lahko med sezono kaj zgodi. Tak primer sem imel lani pri Ajaxu,” je dejal trener Uniteda Erik ten Hag.

Butland je zbral devet nastopov za angleško reprezentanco, kot sam pravi, pa je ponosen, da bo postal del Uniteda.