Arteta o Luizu: Čas je, da se razidemo

Nogomet 18. Maj 202117:04 0 komentarjev
Pool via REUTERS/Andy Rain
Pool via REUTERS/Andy Rain

Po koncu letošnje sezone se bo branilcu Arsenala Davidu Luizu iztekla pogodba, trener topničarjev Mikel Arteta pa je spregovoril o odhodu brazilskega nogometaša in pojasnil, da je Luiz londonski ekipi dal vse kar je lahko.

David Luiz je v letošnji sezoni v dresu Arsenala odigral 30 tekem v vseh tekmovanjih ter vpisal dva gola.

“Bil je privilegij preživeti 18 mesecev z Davidom. Je igralec, ki je osvojil vse, kar je mogoče osvojiti kot nogometaš. Mislim, da smo se v tem obdobju odlično razumeli in mislim, da nam je zelo pomagal. Želim mu veliko sreče v naslednjem poglavju in prepričan sem, da lahko ponudi še kaj. V zadnjih mesecih sva imela odkrite pogovore. Moštvu je veliko uslugo naredil že lani poleti, ko se je zaradi pandemije koronavirusa dogovoril za podaljšanje pogodbe, a z nižjo plačo. Zdaj je prišel čas, da se razidemo – za vse sem mu zelo hvaležen,” je dejal Mikel Arteta.

Mnogi menijo, da je njegova naravna zamenjava Francoz Wiliam Saliba, ki kot posojen nogometaš topničarjev v letošnji sezoni igra za francoski Nice.

“Sprejeli nismo še nobene odločitve. O vlogah v naslednji sezoni se bomo pogovarjali, ko bo te konec. Je naš igralec, a moramo se odločiti,” je dejal trener Arsenala.

David Luiz (34) je pri Arsenalu od leta 2019. V lanskem letu je s topničarji osvojil FA pokal in angleški ligaški pokal. Pred tem je igral še za Vitorio, Benfico, Chelsea (dvakrat) in Paris Saint-Germain.