Aston Villa poslala ponudbo za Jamesa Worda-Prawsa

Nogomet 8. Jun 20219:42 0 komentarjev
Aston Villa je premagala neprepričljivi Tottenham. Foto: Guliverimage

Aston Villa si je pred kratkim zagotovila usluge Emiliana Buendie, ki je v minuli sezoni blestel v Championshipu in se z Norwichem tudi prebil v Premier ligo. Ekipa iz Villa parka si sedaj v svoje vrste želi zvabiti še občasnega angleškega reprezentanta Jamesa Warda-Prowsa.

Levi iz Birminghama so za 24-letnega Buendio, ki je v minuli sezoni v Championshipu dosegel 15 golov in dodal 17 asistenc, odšteli 35 milijonov funtov, sedaj pa so pripravljeni odšteti 30 milijonov funtov za dolgoletnega zveznega nogometaša Southamptona.

James Ward-Prowse je eden od samo dveh nogometašev v polju, ki sta v minuli sezoni Premier lige vse tekme odigrala od začetka do konca. Poleg njega je 3420 minut v sezoni 2020/21 zbral še Danec Hojbjerg, ki igra za Tottenham, lani pa je zapustil svetnike.

Ward-Prowse je ta neverjeten dosežek zabeležil v drugi zaporedni sezoni, kar seveda neposredno pokaže, za kako zanesljivega igralca gre. 26-letni vezist je izjemen izvajalec prostih strelov, prav tako gre za enega izmed najboljših izvajalcev prekinitev na svetu. Za Southampton je v minuli sezoni dosegel 8 golov in dodal 7 asistenc, kar je za zveznega nogometaša izvrstna statistika.

Mnogi menijo, da bi si Ward-Prowse zaslužil mesto v angleški reprezentanci, sploh zato, ker je izvrsten ob prekinitvah, toda Gareth Southgate je drugačnega mnenja. Namesto poškodovanega Alexandra-Arnolda je naknadno na seznam uvrstil Bena Whitea.

Aston Villa ima sicer dva odlična zvezna nogometaša – Johna McGinna in Douglasa Luiza, prihod dolgoletnega vezista Southamptona bi verjetno vnesel precej sprememb v igro levov.

Zapravljanje Aston Ville pa slej kot prej pomeni, da bo Birmingham zapustil prvi zvezdnik ekipe Jack Grealish, za katerega je Manchester City pripravljen odšteti 100 milijonov funtov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!