“Big Sam” se ne da, West Brom razbil Southampton

Nogomet 12. Apr 202121:53 0 komentarjev
Steve Bardens/Getty Images Sport
Steve Bardens/Getty Images Sport

West Brom nadaljuje s krčevitim bojem za obstanek. Na domači zelenici so v 31. krogu Premier lige prepričljivo s 3:0 premagali Southampton.

Ekipa, ki jo vodi Sam Allardyce nima veliko tekem na katerih bi lahko varno vpisala vse tri točke. Prihod Southamptona, ki je v krizi je bila zato idealna priložnost za zmago in obvezne tri točke.

In na takšen način so se domači tudi lotili srečanja. Že v peti minuti so zatresli mrežo gostov, a je bil zadetek Diagneja po asistenci VAR-a razveljavljen. Senegalec je bil v prepovedanem položaju. Vseeno pa so domači prišli do prednosti v 32. minuti potem, ko so imeli na voljo strel z bele točke, ki ga je unovčil Matheus Pereira. Zgolj tri minute kasneje je bilo 2:0. Med strelce se je vpisal Matt Phillips.

Southampton je bil v prejšnjem krogu v podobni situaciji, ko je proti Burnleyu zaostajal z 0:2, a na koncu prišel do preobrat. Tokrat temu ni bilo tako, ker niti ni moglo biti. Domači so nalogo, da tekmo odločijo v svojo korist vzeli zelo resno in v 69. minuti je Callum Robinson povišal na končnih 3:0.

West Brom s 24 točkami ostaja na predzadnjem mestu. Za Newcastlom, ki je prvi izven cone izpada zaostajajo 8 točk. Southampton je s 36 točkami na 14. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!