‘Bojim se, da bo nogomet postal žrtev koronavirusa.’

Nogomet 7. Jan 202121:33
Getty Images/Ian Walton

Nekdanji angleški reprezentant, zdaj pa priznani televizijski analitik Gary Lineker je zaradi zelo resnega stanja s pandemijo koronavirusa v britanskih klubih zelo zaskrbljen.

Po zadnjih testiranjih v Premier ligi so rezultati razkrili rekordno število pozitivnih testov. Kot kaže je do izbruha prišlo pri Aston Villi, kjer so do nadaljnega prekinili vse aktivnosti.

Ekipa iz Birminghama bi morala v petek odigrati tekmo FA pokala z Liverpoolom, usoda obračuna pa zaenkrat še ni poznana. Sočasno so odgovorni odpovedali obračun med Southamptonom in Shrewsbury Townom, kjer so imeli potrjene številne okužbe med igralci.

Očitno je, da bo tekma Aston Villa – Liverpool zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa odpovedana. Bojim se, da bo nogomet v naslednjih tednih postal žrtev koronavirusa,” je na Twitter zapisal Lineker.

Na Otoku veliko težavo predstavlja predvsem novi sev koronavirusa, ki se širi veliko hitreje kot običajen virus. Angleška vlada je posledično poostrila ukrepe in prebivalcem zaukazala karanteno do sredine februarja.

Nogometna tekmovanja so zaenkrat izvzeta iz novih ukrepov.

Komentari

Vaš komentar