Carragher ve, kaj je glavna težava Liverpoola!

Julian Finney, Getty Images Sport

Nekdanji branilec Liverpoola Jamie Carragher je s kratko analizo razložil, kaj je razlog za trenutne težave aktualni angleških prvakov z Anfielda.

Redsi so v nedeljo doma izgubili derbi z Manchester Cityjem (1:4) in po 23. krogih ob tekmi več za sinjemodrimi zaostajajo za velikih 10 točk.

Na začetku Kloppove ere smo spremljali ekipo, ki je bila v glavnem na šestem ali sedmem mestu v Premier ligi. V prvem prestopnem roku je pripeljal tri igralce – Matipa, Wijnalduma in Maneja. To jih je pripeljalo do lige prvakov,” razlaga Carragher in dodaja:

V naslednjih 12 mesecih so se pridružili še Salah, Van Dijk in Alisson. To jim je dalo priložnost za osvojitev lige prvakov in naslova v Angliji. Mislim, da se je Liverpool vrnil v fazo, ko morajo omenjeni igralci znova dati tisti odločilen doprinos klubu.

Carragher je prepričan, da odnos igralce, ki jih Klopp pošlje na igrišče ni težava.

Liverpool trenutno izgleda kot ekipa, ki razmišlja: ‘Ok, osvojili smo ligo, uspeli smo.’ Pozna se, da v zadnjih treh letih ni bilo pravega premora, zato manjka svežina. Igralci Liverpoola so izčrpani,” zaključuje Carra.