De Boer: Virgil se mora sam odločiti, to je njegova kariera

Euro 9. Maj 202119:57
Peter Powell - Pool/Getty Images

Selektor nizozemske reprezentance Frank de Boer načrtuje, da se bo prihodnji teden pogovoril z Virgilom van Dijkom o možnostih za nastop izjemnega štoperja, ki je že dalj časa poškodovan, na evropskem prvenstvu.

Branilec Liverpoola je odsoten od oktobra lani, ko je moral zaradi poškodbe kolena tudi na operacijo. Vse od takrat se vsakodnevno ugiba o datumu povratka in o možnostih, da bi Virgil van Dijk navkljub vsemu nastopil na poletnem evropskem prvenstvu.

Navijače je nedavno navdušila novica, da Van Dijk že teče, trener Liverpoola Jürgen Klopp pa je navkljub temu medijem dejal, da je njegov steber obrambe še vedno vsaj nekaj tednov oddaljen od povratka na polne treninge.

Ne želim mu biti v napoto, a ne more na silo. Če želi zaigrati na evropskem prvenstu, mora pred turnirjem trenirati vsaj nekaj tednov. Po 10 ali 11 mesecih odsotnosti ne moreš igrati tekem po enem tednu treningov. To je nemogoče. O tem se ne bi smelo razmišljati. Vsem Nizozemcem obljubljam, da ga ne oviramo, vsekakor pa ga ne moremo na silo pripraviti za nastop na Euru,” je pred nekaj časa povedal Klopp.

Frank de Boer, nizozemski selektor, naj bi naslednji petek razkril razširjen seznam reprezentantov, na katere računa, spisek pa bo nato do konca meseca skrčen na 26 imen. De Boer Van Dijku ne zapira vrat.

Mislim, da je to njegova odločitev, to je njegova kariera. Lahko si samo predstavljam, v kakšni dilemi je. Jaz lahko samo upam, da gre njegovo okrevanje po načrtu,” je sporočil De Boer.

Komentari

Vaš komentar