“Van Dijk še ni blizu, da se pridruži treningom”

Nogomet 1. Maj 202111:47 0 komentarjev
Virgil van Dijk
AP Photo/Rui Vieira

Navijači Liverpoola so se nadejali, da bi se Virgil van Dijk lahko vrnil pred koncem sezone in ekipi pomagal v boju za Top 4, toda Jurgen Klopp je razkril, da nizozemski branilec še ni blizu temu, da se ekipi pridruži na treningih.

Virgil van Dijk je utrpel težko poškodbo kolena oktobra na mestnem derbiju proti Evertonu in izpustil večji del sezone. Po opravljeni operaciji ligamentov je zadnje mesece preživel na rehabilitaciji v Dubaju. V Liverpool se je vrnil marca, kjer je nadaljeval z individualnimi treningi.

Nekateri mediji so celo namigovali, da bi 29-letni branilec lahko pomagal redsom v zaključku prvenstva, kot da za Nizozemsko zaigra na evropskem prvenstvu. V četrtek se je pojavil posnetek Van Dijka, ki teže na treningu, toda Jurgen Klopp je navijačem Liverpoola sporočil naj ne upajo prehitro.

Nimam dovolj angleških besed, da bi pogosto dejal isto stvar. Ja, Virgil teče. Kot tudi Hendo (Jordan Henderson), Joe (Gomez) in Joel (Matip), to je vse v redu. Rehabilitacija se vedno začenja z enosmernim tekom. Toda do končnega povratka je še veliko časa. Mora opraviti še veliko korakov, da bi se priključil ekipnim treningom. Vsi se dobro počutijo. Toda še nihče od naših zdravnikov mi ni dejal, da bodo fantje pripravljeni za ekipni trening naslednji teden. Zato, počasi in strpno,” je zdravstveni karton redsov opisal Klopp.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!