EFL potrdila, da se navijači vračajo na tribune

Nogomet 12. Apr 202120:30 > 20:30 0 komentarjev
Getty Image

Združenje angleških nogometnih lig (EFL) je določilo datume odločilnih tekem za preboje v višji rang tekmovanj za drugi, tretji in četrti nivo ligaškega nogometa. Tekme bo lahko na stadionu spremljalo tudi omejeno število navijačev.

Ligaški del tekmovanj v Championshipu in League One se bo končal 8. maja, dan kasneje bo odigran še zadnji krog League Two.

Medtem, ko se v Championshipu in League One prvi dve moštvi neposredno uvrstita v ligo višje, se za preostalo mesto pomerijo ekipe razvrščene od 3. do 6. mesta na lestvici. V League Two pa se neposredno višje uvrstijo najboljši trije klubi, medtem ko se za zadnje četrto pomerijo klubi od 4. do 7. mesta lestvice.

Championship:

Polfinale, prva tekma – 17. maj
Polfinale, druga tekma – 22. maj
Finale – 29. maj.

League One:

Polfinale, prva tekma – 18. in 19.. maj
Polfinale, druga tekma – 22. maj
Finale – 30. maj.

League Two:

Polfinale, prva tekma – 20. maj
Polfinale, druga tekma – 23. maj
Finale – 31. maj.

Končnica se bo začela 17. maja, kar je tudi datum, s katerim bo v Angliji znova dovoljena vrnitev navijačev na tribune. Da se sredi maja na stadione vrača do 10 tisoč navijačev, se je sicer govorilo že od februarja. A to velja le za največje objekte, sicer pa je za manjše omejitev štiri tisoč navijačev, ali polovica kapacitete stadiona, karkoli znese več.

Datumi za končnico EFL so potrjeni. V sedmih dneh bo odigranih 12 tekem v treh ligah. Klubi iz Championshipa bodo začeli 17. maja, prvi krog polfinala bo v vseh treh ligah končan do 20. maja, povratni obračuni do 23. maja. Finalni obračun Championshipa bo 29. maja, League One 30. maja in League Two 31. maja,” so sporočili iz EFL.

Vse tekme si boste lahko pogledali na programih Sportkluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!