Everton poglobil krizo Arsenala

Everton
Everton

Everton je v 14. kolu Premier lige z 2:1 premagal Arsenal. Ekipa Mikela Artete je brez zmage že sedem tekem in je dobila le eno od zadnjih desetih.

Arsenal je brez zmage v Premier ligi že od 1. novembra, ko je premagal Manchester United z 1:0. Od takrat so topničarji osvojili le dve točki.

V 22. minuti je Everton povedel po avtogolu Roba Holdinga. To je bil že tretji avtogol Arsenala, odkar ga vodi Mikel Arteta.

Londončani so izenačili v 35. minuti, potem ko je po prekršku Toma Daviesa sodnik dosodil enajstmetrovko. Zanesljivi izvajalec je bil Nicolas Pepe.

V zadnji minuti prvega polčasa je Gylfi Sigurdsson izvedel kot, v skoku je bil najvišji Yerri Mina in zadel za novo vodstvo ekipe iz Liverpoola.

POVEZANO

Arsenal je imel v 54. minuti veliko priložnost za izenačenje, vendar je David Luiz po odbitku zadel vratnico. Londončani so še naprej pritiskali za izenačenje in bili znova blizu v 87. minuti, ko je z glavo streljal Joseph Willock, vendar žoga je zletela mimo vrat.

Zadnjo priložnost so imeli gosti v sodnikovem dodatku, vendar je dobro posredoval Jordan Pickford in Everton se je veselil zmage.

Everton je na lestvici na drugem mestu, pet točk za mestnim tekmecem Liverpoolom, Arsenal pa je samo na 15. mestu.

Komentari

Vaš komentar