Giggs izbral sanjsko ekipo Uniteda! Preverite, kdo manjka…

Nogomet 13. Apr 20219:38
Ryan Giggs Manchester United
AP Photo/Tim Hales

Nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda Ryan Giggs je sestavil idealno ekipo šestih nekdanjih soigralcev pri rdečih vragih in vanjo med drugim uvrstil Paula Scholesa, Wayna Rooneyja in Cristiana Ronalda. V 'sanjski' ekipi na sredini vsekakor manjka eno veliko ime.

To je seveda David Beckham, ki ga Ryan Giggs ni uvrstil v svojo sanjsko ekipo iz šestih igralcev. Valižan, ki je v članski ekipi rdečih vragov igral kar 24 let in se razveselil 13 premierligaških naslovov, je več let prav z Beckhamom prebijal nasprotne obrambe na krilnih položajih. David Beckham si je pri Manchester Unitedu prigaral naziv enega izmed najboljših izvajalcev prekinitev vseh časov.

No v sanjski ekipi Giggsa zanj ni bilo prostora, na seznamu pa nekoliko presenetljivo manjkata tudi Gary Neville in Eric Cantona.

Giggsova sanjska postava iz šestih igralcev: Peter Schmeichel, Jaap Stam, Roy Keane, Paul Scholes, Cristiano Ronaldo in Wayne Rooney.

Giggs je v napad ekipe iz šestih igralcev uvrstil portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda in najboljšega strelca Uniteda vseh časov, Wayna Rooneyja.

Na sredini igrišča sta nekdanji kapetan ekipe z Old Trafforda Roy Keane in legendarni angleški vezist Paul Scholes, v obrambi bi nasprotnike zaustavljal Jaap Stam, v vrata pa bi stopil Peter SchmeichelGiggs se je takoj na sredini in v obrambi osredotočil predvsem na ekipo, ki je leta 1999 osvojila legendarni trojček (Premier liga, liga prvakov in FA pokal).

Paul Scholes, Ryan Giggs Paul Scholes, Ryan Giggs
AP Photo/Tim Hales
Getty Images
Jaap Stam Jaap Stam
Guliver Image
Getty Images
Ross Kinnaird, Getty Images

Ronaldo in Scholes sta po mnenju Giggsa najboljša

Na sredini bo Keane, preostali pa bodo lahko odšli v napad. To so seveda Scholesy, Ronald in Rooney,” je v pogovoru za MUTV razkril Giggs in izbral tudi najboljšega soigralca vseh časov: “Najboljši igralec, s katerim sem igral, je Cristiano Ronaldo. Sicer je z nami igral kratek čas in nato prestopil drugam in tam dosegel velike stvari. Scholes je sicer najboljši igralec, s katerim sem ves čas igral pri Unitedu. Vsi ste videli, da mu na treningu nihče ni mogel blizu. Njegovi možgani so delali na višjih obratih kot pri vseh preostalih. Njegove dolge podaje, noro! Ko si na treningu mislil, da si ga zaustavil, te je navdušil z noro potezo. Zares je bil na treningih vselej brilijanten.

Kako bi vi sestavili sanjsko ekipo iz šestih igralcev, ki so igrali ali še igrajo za Manchester United?

Komentari

Vaš komentar