Glavobol Kloppa zaradi bogatih Savdijcev, Nemec si želi večje regulacije

Nogomet 18. Avg 202319:41 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nogometni velikan Liverpool ima v poletnem prestopnem roku nemalo težav s sestavljanjem ekipe za novo sezono. Ker klub le stežka drži korak s konkurenco, trener rdečih Jürgen Klopp poziva k večji regulaciji prestopov.

Liverpool je ta mesec želel pripeljati Ekvadorca Moisesa Caiceda in Belgijca Romea Lavia, a mu je oba igralca pred nosOM speljal njihov tekmec Chelsea. Za nameček je klub ostal tudi brez vezista Fabinha in kapetana Jordana Hendersona, ki ju je premamila bogata ponudba iz Savdske Arabije, kar je močno vznejevoljilo trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa.

“Nisem povsem prepričan, če je krivda Liverpoola, da s težavo privablja igralce. Vse je postalo precej težje. V primerjavi z lanskim letom se je letos spremenilo kar nekaj stvari,” je na novinarski konferenci dejal Nemec.

“Nekateri klubi se očitno drugače lotevajo teh stvari. Nihče ne razume 100-odstotno, kako vse skupaj poteka, a zaenkrat jim uspeva. Kot običajen klub zelo težko držimo korak z njimi. Nikogar ne krivim, tako pač je,” je povedal Klopp in dodal, da so vse skupaj še dodatno otežili bogati klubi iz Savdske Arabije, ki za največje zvezdnike namenjajo vrtoglave vsote.

“Za nameček stvari niso zaradi Savdske Arabije nič lažje. Naš prestopni rok se zaključi 31. avgusta, tam pa bo še vedno trajal. Po igralce, ki niso zadovoljni, bodo prišli s še višjimi ponudbami,” je novinarjem razlagal trener Liverpoola in tudi sam priznal, da se mu je zdelo še pred dvema tednoma nepredstavljivo, da bi na Bližnji vzhod prestopil tako dober nogometaš, kot je Neymar.

“Nikjer ni zapisano v kamnu, da morajo vsi spremljati le angleško, špansko ali nemško prvenstvo. Zdi se mi povsem pošteno, da želijo Savdijci razvijati svoje prvenstvo. Nimamo pravice reči, da tega ne smejo napraviti. To so poskusili Kitajci, sedaj to počno tudi v ZDA, a neomejena sredstva predstavljajo težavo. Bilo bi dobro, če bi nekdo našel rešitev, če bi vse skupaj nekako regulirali,” je še pripomnil Klopp.