Guardiola za vojno v Ukrajini krivi nesposobne politike

Nogomet 4. Mar 202220:29 > 20:31 0 komentarjev
Pep Guardiola
Clive Rose/Reuters

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je na današnji novinarski konferenci pred derbijem 28. kroga proti Manchester Unitedu spregovoril tudi o vojni v Ukrajini, za celotno situacijo pa med drugim okrivil tudi nesposobne evropske politike.

Vojna v Ukrajini je postala neizbežna tema tudi v nogometnem svetu. Kritično je celotno situacijo na današnji novinarski konferenci pospremil strokovnjak na klopi Manchester Cityja Pepe Guardiola, ki ga v nedeljo s svojimi nogometaši čaka mestni derbi proti Manchester Unitedu.

“Pomembno je biti solidaren, a to je le gesta,” je uvodomea dejal katalonski trener, v nadaljevanju pa brez dlake na jeziku za stanje v Ukrajini okrivil tudi politike in Severnoatlantsko zavezništvo Nato. “Poltiki so tu zato, da se izognemo takšnim stvarem, ki pa se še vedno dogajajo, ker so nesposobni. Popolnoma nesposobni. Do tega prihaja, ker niso sposobni ničesar narediti,” je bil ogorčen Guardiola.

V nadaljevanju je podal tudi svoje mnenje, zakaj je do konflikta v resnici prišlo. “To se ne dogaja zaradi zastav ali ozemlja, temveč zaradi denarja. Tako je bilo v Palestini, Siriji in Jugoslaviji. Zaradi dveh ljudi so umirali in umirajo nedolžni. In vse to zaradi denarja. Če ga ne bi bilo, tudi do vojn ne bi prihajalo. Vojna v Ukrajini traja že osem, devet dni. Nato in evropske organizacije so popolnoma nesposobne,” se je razburil Guardiola in spregovoril tudi o svojem igralcu Oleksandru Zinčenku, ki je Ukrajinec.

“Celotna situacija je zaskrbljujoča in vse slabša. Oleksander je izjemno vključen v celotno dogajanje in organizira različne projekte za svojo državo. Obvešča nas o situaciji v svoji državi, saj je z njo bolje seznanjen kot kdorkoli drug. Tam ima svojo družino. Vojna traja že nekaj dni in na žalost bo trajala še nekaj časa,” je še pristavil 51-letnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!