Hud incident v Londonu: Navijač napadel vratarja Arsenala

Nogomet 16. Jan 20237:58 1 komentar
Foto: Profimedia

Po bitki za severni London, ki je po odlični predstavi v prvem polčasu z 2:0 pripadel Arsenalu, je prišlo do hudega incidenta. Navijač Tottenhama je presenetil varnostnike in brcnil vratarja topničarjev Aarona Ramsdala.

Arsenal ne popušča. Na mestnem obračunu je izkoristil ničlo Cityja in mu po zmagi nad Tottenhamom (2:0) pobegnil že za velikih osem točk. Ob zadetka smo videli v prvem polčasu, najprej je po pionirski reakciji za vodstvo gostov poskrbel kar vratar Tottenhama Hugo Lloris, deset minut pred koncem polčas pa je na 2:0 povišal Martin Odegaard.

V drugem polčasu je Tottenham zapretil, Arsenal se je brani z vsemi silami, v vratih pa je blestel ponovno izjemni Aaron Ramsdale. Branil je mogoče in nemogoče ter se na koncu ustavil pri sedmih obrambah.

Jezik, nasmeh in poljub grba razbesnelo Brazilca in navijače

Po zadnjem sodnikovem žvižgu je privoščljivim nasmehom razjezil tudi Richarlisona, ki je skušal z angleškim vratarjem obračunati, še bolj pa obupane domače navijače. Eden izmed njih je celo skočil na ogrado in kljub prisotnim varnostnikom v hrbet brcnil vratarja Arsenala.

Kaj se je zgodilo:

“V drugem polčasu je bilo kar nekaj zbadanja med navijači Tottenhama in mano. Nekateri so to športno prenesli, nato pa je nekdo skočil na ograjo in me brcnil. Sramota, saj je šlo le za nogometno tekmo,” je incident po koncu tekme v pogovoru za Sky Sports komentiral junak Arsenala.

“Hvala bogu se ni zgodilo nič hujšega, a vse skupaj pušča malce grenčice v ustih. Verjamem, da bo v slačilnici drugače,” je še pristavil Ramsdale.

Vsi obsojajo potezo navijača

Incident ni ušel kameram. Hitro se je sprožila identifikacija mladega navijača. Ob tej tehnologiji ne bi smeli imeli veliko težav, da ga najdejo in primerno kaznujejo. Vso pomoč pri iskanju je ponudil tudi Tottenham. Dogodek preiskuje tudi policija.

“Zgroženi smo nad vedenjem navijača, ki je ob koncu današnje tekme poskušal napasti Arsenalovega vratarja Aarona Ramsdala. Nasilje v kakršni koli obliki nima mesta v nogometu. Klub bo pregledal svoje posnetke in sodeloval s policijo, Arsenalom in Aaronom Ramsdalom, da bi sprejeli najstrožje možne ukrepe, vključno s takojšnjo prepovedjo obiska stadiona Tottenham Hotspur,” so v izjavi za javnost zapisali pri Tottenhamu.

Dogodek je ostro obsodila tudi Angleška nogometna zveza (FA) kot tudi zvezda profesionalnih nogometašev. “Nasilje nad igralci je popolnoma nesprejemljivo. Tovrstni incidenti se dogajajo veliko prepogosto. Igralci imajo pravico biti varni na svojem delovnem mestu. Ko je igralec napaden, pričakujemo, da se bodo zakoni in predpisi, ki so vzpostavljeni za njihovo zaščito, pravilno izvajali,” so zapisali predstavniki profesionalnih nogometašev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje