To je cena, ki jo bo plačal United. Watzke ni zadovoljen.

Nogomet 1. Jul 202113:18 > 13:22 0 komentarjev
Jadon Sancho
Rdeči vragi bodo za angleškega reprezentanca plačali 85 milijonov evrov. Foto: Guliverimages

Prestop Jadona Sancha v Manchester Uniteda je potrdila tudi Borussia iz Dortmunda.

“Z Manchester Unitedom smo se dogovorili za prestop Jadona Sancha. Manjka še nekaj podrobnosti in zdravniški pregled,” je na novinarski konferenci dejal CEO Borussie Hans Joachim Watzke, ki je poudaril, da so si v klubu nadejali, da so mladi Anglež ostal, a je 21-lerni angleški zvezdnik izrazil željo, da zapusti Nemčijo in se vrne na Otok.

“To je bil Jadonova želja, z veseljem bi ga zadržali. Nismo zadovoljni z višino odškodnine, še bolj pa smo žalostni, ker nas zapušča tako dober igralec,” je še dodal Watzke.

Rdeči vragi bodo rumeno-črnim nakazali 85 milijonov evrov, kar je res manj, kot so želeli proti nemški ekipi. Watzke je želel vsaj 100 milijonov, če ne še več, a na koncu je cena padla pod 100 milijonov.

Izjemna statistika: 50 zadetkov in kar 64 podaj

Mladi 21-letni desni krilni napadalec se je v Dortmund preselil leta 2017 iz vrst Man City za le 7,8 milijona evrov. V tem času je Sancho postal ključni mož Borussie. V štirih sezonah v članski ekipi je zbral 137 nastopov, dosegel 50 zadetkov in dodal še norih 64 podaj.

Tretji najdražji vrag

Sancho bo postal tretji najdražji nakup Uniteda vseh časov. Pred njim bo ostal le Paul Pogba, ki je poleti 2016 iz Juventusa prišel za 105 milijonov evrov in zdajšnji kapetan Harry Maguire, ki je United domnevno stal 87 milijonov evrov.