Sage je končno konec: Sancho v Manchester

Nogomet 30. Jun 202120:58 > 21:01 0 komentarjev
Jadon Sancho
Jadon Sancho, foto: Guliverimage.

Manchester United je naposled le ujel angleškega krilnega napadalca Jadona Sancha, poroča dobro obveščeni novinar Fabrizio Romano. Kluba naj bi se po dolgotrajnih pogajanjih le uspela dogovoriti za višino odškodnine, Borussia bo za mladega Angleža prejela 90 milijonov evrov.

Rdeči vragi bodo Borussii Dortmund odšteli 85 milijonov, odškodnina pa bi z različnimi dodatki lahko poskočila na 90 milijonov evrov.

Še 10. junija je Borussia zavrnila 78 milijonov evrov težko ponudbo Uniteda in zahtevala 95 milijonov evrov. Naposled so se za pogajalsko mizo le našli nekje na sredini.

Manchester United je z 21-letnikom, ki se je v Dortmund preselil pred štirimi leti iz mladinskega pogona Manchester Cityja, že pred časom uskladil podrobnosti glede pogodbe, podpisal bo do konca sezone 2025/26. Fabrizio Romano še poroča, da mora Sancho za dokončanje prestopa opraviti le še zdravniški pregled.

V minuli sezoni je Sancho, ki na Euru 2020 zastopa angleško izbrano vrsto, za Borussio zaigral na 38 tekmah v vseh tekmovanjih in bil izjemno učinkovit. Podpisal se je pod kar 36 golov, 16 jih je dosegel sam, še za 20 je vpisal podajo.

United je Sancha lovil že lansko poletje, a neuspešno. Leto pozneje ga bodo kot kaže vendarle ujeli. Novico so namreč potrdili tudi že pri The Athleticu in Bildu.