Kasper Schmeichel se seli v Francijo

Ligue 1 3. Avg 202220:43 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Rui Vieira, File

Dolgoletni vratar angleškega nogometnega prvoligaša Leicestra, Danec Kasper Schmeichel, je novega delodajalca dobil na jugu Francije. Petintridesetletni sin nekdanjega vratarja Petra Schmeichla bo kariero nadaljeval pri francoskem prvoligašu Nici.

Kasper Schmeichel je v enajstih letih pri Leicestru osvojil angleško prvenstvo, pokal in superpokal. Njegov dosedanji delodajalec ni želel razkriti vsote, ki so jo Francozi morali plačati za izkušenega čuvaja mreže, enega ljubljencev navijačev lisic, kot tudi pravijo Leicestru.

Danec je bil tudi kapetan angleške ekipe, za katero je zbral 479 nastopov, kar ga uvršča na tretje mesto v zgodovini kluba.

Predsednik Leicestra Aiyawatt Srivaddhanaprabha se je s sporočilom za javnost zahvalil Dancu za njegov prispevek. “Vem, da tudi navijači delijo spoštovanje, ki ga vsi čutimo do njega in do njegovih dosežkov, in da se mi bodo pridružili pri tem, da mu zaželimo vse najboljše v njegovi naslednji karierni etapi v Franciji pri Nici,” je med drugim zapisal prvi mož Leicestra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!