Ko Ronaldo spregovori, zagrmi

Nogomet 13. Jan. 202212:56
Delite:
Cristiano Ronaldo je jasno povedal, da stvari v klubu niso take, kot bi morala biti. Foto: Guliverimage

Po poletni objavi, da se na Old Trafford vrača izgubljeni sin, so navijači Manchester Uniteda skakali od sreče, a rezultati se kaj niso popravili. Po negativnem ozračju, ki vlada okoli slovitega kluba, se je oglasil Cristiano Ronaldo.

V intervjuju za Sky Sports je izrazil svoje nezadovoljstvo nad trenutno situacijo v klubu. V premier league na sedmem mestu za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo skoraj nepredstavljivih 22 točk.

“Manchester United mora osvojiti lovoriko, ali pa biti vsaj med prvimi tremi. Nikakor ne pristanem na to, da je mentaliteta kluba nižje od tega. Sposobni smo stvari obrniti na bolje, poznam način, a o tem ne bom govoril javno, saj ne bi bilo prav,” je bil jasen Ronaldo. “Nisem tukaj, da bi bil šesti, sedmi, … Tukaj sem, da zmagam, da tekmujem za najvišja mesta.”

Pod Rangnickom ni veliko bolje

Slabi rezultati so odnesli Oleja Gunnarja Solskjaerja, zamenjal ga je Nemec Ralf Rangnick, ki bo na klopi ostal do konca sezone, nato pa se bo usedel v upravo, kjer bo v naslednjih dveh sezonah imel vlogo svetovalca kluba.

Rezultati se tudi pod njegovim niso bistveno spremenili, še bolj pa skrbi igra, saj o slovitem “gegenpressu” ni ne duha ne sluha. Zdi se, da vsak igra zase, kar kaže na to, da situacija v slačilnici Uniteda ni rožnata.

Ralf Rangnick je spremenil veliko stvari, ki pa za zdaj ne delujejo. Foto: Phil Noble – Reuters via Guliver

“Ralf je spremenil kar nekaj stvari, a tukaj je zelo malo časa, potrebuje čas, da svoje ideje implementira med igralce,” je prepričan portugalski zvezdnik, a dodaja, da Nemcu niti malo ne gre v prid dejstvo, da ima začasni status.

Njegov status ne govori v njegov prid

“Mnogi dvomijo o njem, saj tukaj ni za 10 let, da že dolgo ni vodil ekipe na najvišjem nivoju, je pa tudi dejstvo, da je to zanj najpomembnejša služba, ki jo je imel do zdaj. Prepričan sem, da njegov status ni njegov zaveznik. Nekateri igralci ga ne jemljejo tako resno, kot bi ga sicer,” je v intervjuju za Sky Sports povedal Ronaldo.

Portugalec je zadnjo tekmo proti Aston Villi izpustil zaradi težav s kolkom, v soboto pa bi že lahko kandidiral za nastop, ko se bo United še enkrat v nekaj dneh udaril z ekipo iz Birminghama.

Cristiano Ronaldo
Ronaldo je v tej sezoni 14-krat zatresel mrežo nasprotnika. Foto: Luca Bruno / Ap / Guliverimage

Navijači si zaslužijo več

Ronaldo je v tej sezoni za United odigral 22 tekem, dosegel je 14 zadetkov in dodal še tri podaje. “Če želiš nekaj postaviti, moraš kdaj kakšno stvari tudi porušiti. Zakaj pa ne – novo leto se je začelo, zato upam, da bo United kmalu spet tam, kjer želijo navijači. To si zaslužijo,” je še dodal.

Komentari

Vaš komentar