Londonska petelina tekma ‘posrkala’, presenečena nad kaznijo

Nogomet 15. Avg 20228:03
Delite:
Foto: Guliverimage

V 2. krogu angleške Premier lige so navijači na stadionu Stamford Bridge lahko spremljali zelo napet londonski derbi med Chelseajem in Tottenhamom. Čeprav so Spurs prek Harryja Kanea izenačili šele v 96. minuti, pa je bilo najbolj vroče šele po zadnjem sodnikovem žvižgu, ko sta si po pozdravu v lase skočila oba trenerja, Thomas Tuchel in Antonio Conte.

Vrhunec je dvoboj v angleški prestolnici doživel, ko so oboji nogometaši že zapuščali zelenico. Glede na potek tekme in dvakratno vodstvo so bili bolj zadovoljni v taboru gostov, ki so pa zaslugi angleškega reprezentančnega napadalca Harryja Kanea v 96. minuti iztržili točko.

Ko sta se na zelenici srečala oba trenerja, strateg domačih Nemec Thomas Tuchel in vodja gostov Italijan Antonio Conte, je izgledalo, da bo šlo za običajen pozdrav. A Tuchel je, kot je kasneje razkril medijem, pogrešal iskrenost in pogled Italijana v oči, zato ga je potegnil za roko. Med obema je zavrelo, fizično obračunavanje pa so preprečili šele člani obeh ekip. Glavni sodnik je oba ‘petelina’ kaznoval z rdečim kartonom.

Foto: Guliverimage

“Mislil sem, da ko se rokujemo, se pogledamo v oči. A on je imel drugačno mnenje. Šlo je za povsem nepotrebno potezo, a danes je bilo veliko stvari nepotrebnih,” je v izjavi za medije dejal nezadovoljni Tuchel. “Oba prejeta zadetka v naši mreži sta bila neregularna. Žal mi je, toda tokrat je imel odločilno vlogo sodnik in nihče drug,” je še dodal Nemec.

In se nato še enkrat dotaknil incidenta po zadnjem sodnikovem žvižgu. “Ko se je dogodek že zgodil, sem pomislil, da tega ne bi smel storiti. A tekma me je povsem posrkala vase. Bila je prava zabava, ki morda žali tekmeca, a tudi oni so to naredili, ko so izenačili. Med nama ni nobenih zamer. Z Antoniem se nisva žalila, se nisva udarila, le borila sva se za svoji ekipi. Preseneča me, da sva zato dobila rdeča kartona.”

Manj zgovoren pa je bil nekdanji trener modrih Conte. “Če je težava, je med njim in menoj. V izenačenju tik ob koncu tekme so uživali. Naslednjič bom bolj previden. Rokoval se bom in rešil problem. Ostal bom pri svoji klopi, on pa pri svoji,” je dejal Italijan.

Komentari

Vaš komentar