Newcastle po 18-mesečni sagi vendarle prodan

Nogomet 7. Okt 202118:31 > 18:50 3 komentarji
Navijači so že zbrani pred St. James' Parkom. Foto: Guliverimage

Newcastle United, ki trenutno zaseda skromno 19. mesto med angleško elito, je vendarle prodan. Klub je prevzel državni premoženjski sklad Savdske Arabije. Za nakup so odšteli 300 milijonov funtov. Srake bodo s tem postale daleč najbogatejši klub na svetu.

Mike Ashley, ki je klub prevzel leta 2007, je ob prevzemu dejal, da si želi zabave in osvajati trofeje. Po 14 letih na čelu Newcastla se ni zgodilo niti prvo niti drugo. Z izjemo nekaj boljših sezon, med njimi tudi peto mesto v angleški Premier ligi v sezoni 2011/12, se je klub večinoma boril za obstanek. Navijači tako na večjo lovoriko čakajo že več kot pol stoletja. Prav pod vladavino Ashleya pa je klub izpadel iz prve lige.

Prav pasivnost med prestopnimi roki je bil razlog za nezadovoljstvo navijačev, saj je Ashley v 14 letih na čelu kluba zapravil manj kot pol milijarde funtov. Na Twitterju se je oglasila tudi legenda kluba in najboljši strelec Premier lige Alan Shearer, ki se je razveselil prevzema in dodal, da lahko končno spet upajo.

Novi lastniki so prav tako že sporočili, da so izjemno ponosni, da so postali lastniki Newcastle Uniteda, ki velja za enega najbolj znanih nogometnih klubov na Otoku. Prav tako so se zahvalili navijačem za podporo in se veselijo dela z njimi v prihodnosti.

Navijači so se ob začetku govoric o prevzemu že začeli zbirati pred stadionom, kjer so danes tudi dočakali konec vladavine Ashleya. Ob uradni potrditvi pa je na ulicah izbruhnilo veselje.

Prevzem pa na drugi strani buri duhove, saj je bila Savdska Arabija v preteklosti pogosto pod drobnogledom zaradi kršenja človekovih pravic.

 

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje