Parižani besnijo, Londončani krivijo tehnologijo

Nogomet 1. Feb 202317:29
Hakim Ziyech. Foto: Guliverimage

Zdelo se je že, da bo maroški nogometni zvezdnik Hakim Ziyech iz Chelseaja prestopil v PSG. A prišlo je do zapleta, ki ga je zakuhal londonski klub.

Zvezdniški PSG se je želel tik pred zaključkom prestopnega roka še okrepiti. Parižani s se namreč pošteno ogreli za Maročana Hakima Ziyecha, ki v Chelseaju ni v prvem planu. Dogovor je že bil sklenjen, zalomilo pa se je pri dokumentih.

PSG si je Ziyecha želel podpisati na posojo do konca sezone, ni pa povsem jasno, če bi Parižani imeli možnost odkupa po koncu tekmovalnega cikla. A prestop 29-letnika je padel v vodo.

Potek prestopne sage okoli Hakima Ziyecha

PSG je okoli 21.40 Chelseaju poslal dokumente za “izposojo” Hakima Ziyecha do konca letošnje sezone. Odgovora Chelseaja kljub prejšnjemu dogovoru ni bilo, ob tem naj bi se zalomilo še s tehnologijo. PSG je pošto preposlal čez približno eno uro. Odgovora še vedno ni bilo, zato so Parižani uro kasneje štirikrat poklicali na upravo Chelseaja, kjer pa se nihče ni javil. Chelsea je nato pet minut pred iztekom prestopnega roka PSG-ju vendarle poslal dokument, ki pa ni bil veljaven.

Ziyech (desno) je z Marokom blestel na svetovnem prvenstvu, svojemu reprezentančnemu kolegu Hakimiju (v sredini) pa se v Parizu ne bo pridružil. Foto: Guliverimage

PSG je minuto kasneje Chelseaju poslal podpisan dogovor igralca in kluba, Chelsea pa je “odgovoril” z nepodpisanimi dokumenti. Veljavne in podpisane je PSG naposled prejel šele tri minute čez polnoč, ko je bil prestopni rok že zaključen.

PSG je štiri minute čez polnoč vse potrebne dokumente poslal na naslov Zvezi francoskih profesionalnih nogometnih lig (LFP), ki pa je pritožbe zavrnila zaradi neupravičene zamude.

“Sinoči je bila popolna zmeda. PSG ne bo nikoli več posloval s Chelseajem. Tako se ne posluje in ne ravna z nogometašem,” so besneli pri francoskih prvakih.

Ziyech se je že nahajal v pisarnah pariškega kluba, ko je izvedel, da do prestopa ne bo prišlo. Zdaj ne more verjeti. Pred prestopnim rokom naj bi lastniku modrih Toddu Boehlyju večkrat pisal in ga “rotil”, da naj potrdi prestop, a Američan njegovih prošenj več kot očitno ni uslišal.

Chelsea krivi tehnologijo

Chelsea se na drugi strani brani s tem, da je bila njihova prioriteta podpis pogodbe z Argentincem Enzom Fernandezom, ob tem pa krivdo prevračajo tudi na tehnološko napako. PSG naj bi namreč dokumente poslal že uro prej, a jih Chelsea ni dobil zaradi računalniške napake na Zvezi francoskih profesionalnih nogometnih lig (LFP).

Londončani so v januarskem prestopnem roku pripeljali kar 8 novih nogometašev, za katere so skupno odšteli približno 330 milijonov evrov. S podpisom Enza Fernandeza so tudi podrli angleški rekord (za Argentinca so odšteli 121 milijonov evrov).

Komentari

Vaš komentar