PL: Ustavite svet, na vrsti je derbi za prvo mesto!

Premier Liga 17. Jan 202113:06 > 13:54 0 komentarjev
Getty Images

Ob 17.30 uri boste lahko na našem glavnem programu spremljali derbi angleške Premier lige med Liverpoolom in Manchester Unitedom.

Redsi pred prvim monumentalno pomembnim srečanjem sezone za Manchester Unitedom zaostajajo tri točke in bi ga v primeru zmage dohiteli. Vmes se je včeraj vrinil Leicester City, ki ima po slavju nad Southamptonom 35 točk.

Razlike pri vrhu so izjemno majhne, zato bo vsaka tekma do konca sezone izjemnega pomena, česar se zavedata tudi oba stratega, Jürgen Klopp na strani L’Poola in Ole Gunnar Solskjaer na strani gostov. “Pomembno bodo predvsem dueli. Več jih dobimo, lažje nam bo,” je prepričan nemški strateg na klopi Redsov, medtem ko je nekdanji napadalec, sedaj pa trener vragov dejal: “Za zmago na Anfieldu moraš biti na najvišji možni ravni, tako da bo to res tisti pravi test, kje se trenutno nahajamo.”

Ker gre za največjo tekmo v tej sezoni v našem sporedu Premiershipa, smo se za mnenje obrnili tudi k našim komentatorskim silam. Matic Burazer je o najpomembnejši tekmi vikenda strnil misli takole:

Še pred nekaj tedni je bilo malo tistih, ki so upali pomisliti, da bo Manchester United pred derbijem z Liverpoolom vodilna ekipa v Premier ligi. Pričakujem, da bodo redsi tudi zaradi zaostanka in serije slabših predstav v zadnjih krogih tokrat od prve minute krenili na polno, rdeči vragi pa bodo ostali zvesti svoji taktiki proti takšnim ekipam in pretili iz protinapadov. Glede na formo Uniteda v gosteh bomo z zanimanjem spremljali, če lahko zasedba Solskjaerja prekine neverjeten niz domačih zmag Liverpoola v angleškem državnem prvenstvu, sam pa bi vseeno napovedal remi, ki bi bil dober tudi za zanimivost prvenstva, saj bi s tem priložnost, da se povsem približa vrhu dobil še Manchester City. Napoved rezultata – 2:2.”

Svoj “lonček” je pristavil tudi urejevalec spletnih vsebin in komentator Tim Obrez: “Ekipi bosta v tekmo krenili zelo previdno, spremljali bomo zelo dolgo otipavanje, nato pa bo Liverpool pritisnil na plin. Redsi bodo prvi gol dosegli iz 11-metrovke in nadaljevali dobro igro, ob koncu pa bodo pritiskali tudi rdeči vragi, a obramba ekipe z Anfielda bo zdržala. Sledil bo tudi protinapad in gol za končnih 2:0.

Srečanje si lahko ogledate na programu Sportklub 1. Tekma bo zaradi pandemije žal potekalo pred praznimi tribunami.