Prestop poletja na Old Traffordu? Man Utd ne odneha.

Nogomet 19. Jun 202118:26 > 18:34 0 komentarjev
Se bo Jadon Sancho po štirih letih preselil nazaj na Otok? FOTO: Guliverimages.

Manchester United naj bi Borussii Dortmundu poslal novo ponudbo za mladega angleškega zvezdnika Jadona Sancha, vredno kar 90 milijonov evrov. To je cena, ki naj bi ji bili Nemci pripravljeni prisluhniti. Je pred nami prestop poletja?

Manchester United si že nekaj časa prizadeva, da bi v svoje vrste zvabil Jadona Sancha. Na mega prestop so na Old Traffordu ciljali že lani, a je bila cena, ki so jo zanj zahtevali pri Borussii Dortmund, želeli so kar 125 milijonov evrov, previsoka.

Pri Manchester Unitedu so letos spet šli v akcijo, na mizo Nemcev pa naj bi pred tednom dni postavili ponudbo, visoko kar 78 milijonov evrov, kar pa je bilo manj, kar za svojega mladega zvezdnika zahtevajo v Dortmundu.

Športni direktor Borussie Michael Zorc je že pred časom dejal, da imajo v Dortmundu s Sanchom sklenjen dogovor, po katerem lahko odide iz kluba ob določenih pogojih.

Po nekaterih informacijah naj bi bili svojega mladega zvezdnika Nemci iz rok spustiti za 90 milijonov evrov, ob tem pa želijo še morebitne bonuse v višini petih milijonov evrov.

Prav toliko, 90 milijonov evrov, naj bi zdaj pri Manchester Unitedu za Sancha ponudili, tako da naj bi bil prestop, ki si ga želi tudi mladi Anglež, vse bližje izvedbi.

Sancho ima pogodbo z Borussio do leta 2023, če bo zares odšel, pa naj bi v Dortmundu zamenjavo zanj že našli v še enem mladem Angležu, komaj 19-letnemu krilnem napadalcu PSV Eindhovna Noniju Madeukeju.

Sancho, ki z Anglijo sodeluje na letošnjem evropskem prvenstvu, a na prvih dveh tekmah ni dobil priložnosti za igro, je v Dortmund iz mladinske ekipe Manchester Cityja za osem milijonov evrov prišel leta 2017.

Od takrat je za Borussio v 137 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel 50 golov, prispeval pa še 64 asistenc.

Za njim je sijajna sezona 2020/21, v kateri je v 38 nastopih zbral 16 golov in prispeval kar 20 asistenc.