Rashford prehitel Cantonaja: Nismo se želeli ustaviti

Alex Livesey/Getty Images

Manchester United je v torek z 9:0 premagal Southampton, med najboljšimi posamezniki na zelenici pa je bil 23-letni Marcus Rashford, ki je bil po tekmi navdušen nad ekipno predstavo svojega kluba.

Rashford se je med strelce vpisal v 25. minuti, ko so rdeči vragi povedli z 2:0. United se je z zmago na vrhu lestvice točkovno izenačil s Cityjem, ki pa ima dve tekmi manj.

Ob doseganju golov so občutki vedno lepi. Osvojili smo tri točke, ki smo jih nujno potrebovali, saj smo v zadnjih tekmah popustili. Morali smo biti skoncentrirani in igrati enostavno, ohranili smo pozitivnost. Ko imaš zanesljivo vodstvo, je najlažje stopiti s plina, a tega nismo želeli. V prvem delu smo videli, kako moramo igrati, tak nivo pa smo nato zadržali tudi v drugem polčasu,” je po bombandiranju svetnikov razlagal Rashford.

Tekma je bila sicer odločena po vsega 80 sekundah, ko je rdeči karton zaradi brutalnega štarat prejel mladi debitant pri Southamptonu Alex Jankewitz. Rashford je sicer v torek dosegel že 83. gol v dresu Uniteda in na večni lestvici prehitel klubsko legendo Erica Cantonaja.

Cantona je bil vrhunski igralec, ki je za ta klub naredil ogromno. Presrečen sem, a najbolj pomembno je, da še naprej zadevam in pomagam ekipi,” je še dodal Rashford.

United je v torek prekinil niz dveh tekem brez zmage (poraz proti Sheffieldu in remi z Arsenalom), v naslednjem krogu pa bo doma igral z Evertonom.