Izenačen rekord PL: Manchester United slavil z 9:0

Premier Liga 2. Feb 202123:36 > 23:52 0 komentarjev
Manchester United
Clive Brunskill/Getty Images

Nogometaši Manchester Uniteda so na tekmi 22. kroga Premier lige z 9:0 premagali Southampton in tako prišli do najvišje zmage v zgodovini tega tekmovanja. Nadvse zanimivo je dejstvo, da so rdeči vragi izenačili najvišjo zmago Leicester Cityja, ki je leta 2019 z identičnim rezultatom premagal prav nesrečni Southampton.

Odločilni trenutek tekme je nastopil že po 81 sekundah tekme! Precej pogosto je, da nogometaši, ki zabeležijo debi v najmočnejši ligi na svetu, na zelenici preživijo le nekaj sekund. Ni pa povsem normalno, če se po 80 sekundah konča nastop debitanta, ki je tekmo začel. V 2. minuti je 19-letni Jankewitz z odprtim podplatom štartal na McTominaya in glavni sodnik ni okleval niti za sekundo – takoj je izvlekel rdeči karton.

Še preden bi lahko komentator predstavil mladega debitanta, se je slednji predstavil sam – z mesarskim štartom, ki mu ga nevtralni ljubitelji nogometa ne bodo zlepa oprostili. Njegov trener Ralph Hasenhuttl je zgolj zmedeno gledal, o svojem varovancu pa si verjetno ni mislil nič kaj lepega.

Rdeči vragi so mrežo tekmeca načeli v 18. minuti. Akcijo za vodilni gol sta zrežirala oba bočna branilca – Shaw in Wan-Bissaka. Gol je dosegel slednji. Nekaj minut kasneje je prednost podvojil Rashford, v 34. minuti pa je žogo v lastno mrežo poslal Bednarek, ki je v nadaljevanju prav tako videl rdeče.

V drugem polčasu so za ekipo iz Old Trafforda zadeli še Cavani, Martial, ki je bil natančen dvakrat, Bruno, McTominay in James.

Drugič v zgodovini tega tekmovanja se je zgodilo, da je imela ena ekipa 7 različnih strelcev.

Solkjaerjeva četa se je po točkah gledano na vrhu lestvice izenačila z mestnim rivalom Cityjem. Kljub današnji zmagi, imajo rdeči vragi še vedno slabšo golrazliko od meščanov, ki imajo obenem kar 2 tekmi manj.

Svetniki so zabeležili 4. zaporedni prvenstveni poraz in tako padli na 12. mesto.