Southampton z odlično predstavo do polfinala FA pokala

Southampton Redmond Djenepo
Dylan Martinez, REUTERS

Nogometaši Southamptona so se zmago s 3:0 proti Bournemouthu uvrstili v polfinale FA pokala.

Ekipa Ralpha Hasenhüttla je upravičila vlogo favorita. Gostje so bili agresivnejši in nevarnejši ter na gol nasprotnika sprožili več udarcev (16:7). Svetniki so se na koncu razveselili prepričljive zmage in se prvič po sezoni 2017/18 uvrstili v polfinale FA pokala. Takrat jih je v polfinalu zaustavil Chelsea.

Southampton je še četrtič zapored v FA pokalu slavil brez prejetega gola. To se je zadnjič zgodilo v sezoni 1975/76, ko so svetniki tudi osvojili to legendarno tekmovanje.

Gostje so se prvič veselili že v 10. minuti, ko je zadel Carter-Vickers, a je bil gol po posredovanju VAR-a zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen.

Southampton si je nato zasluženo vodstvo priigral v 37. minuti, ko je Moussa Djenepo na robu kazenskega prostora lepo zaustavil podajo in z natančnim strelom zadel za 1:0. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je prednost gostov podvojil Nathan Redmond.

Svetniki so tudi v drugem polčasu vztrajali pri napadalni igri. V 54. minuti je bil natančen Che Adams, a je bil gol vnovič razveljavljen zaradi ofsajda. To gostov ni vrglo iz tira, saj je le pet minut zatem znova udaril Redmond, ki je postavil izid tekme.