Stepli so se za žogo, Pochettino zardeval od sramu (VIDEO)

Nogomet 16. Apr 202412:51 0 komentarjev
Chelsea
Foto: Profimedia

Chelsea je na zadnji tekmi 33. kroga angleške premier league s kar 6:0 povozil Everton, a izjemno nogometno predstavo je zasenčil dogodek s sredine drugega polčasa, ko so se Londončani pri visokem vodstvu močno sprli. Razlog? Enajstmetrovka.

Chelsea, ki mu v tej sezoni kljub velikim vložkom v kader ne gre po načrtih, najdemo ga šele na devetem mestu angleškega prvenstva, je v ponedeljek naravnost blestel. Evertonu je že v prvem polčasu nasul štiri zadetke in odločil srečanje, izjemno podobo na igrišču pa je pokvaril v drugem.

Na sredini drugega polčasa, ko je ekipa iz Liverpoola naredila še prekršek za enajstmetrovko, smo bili priča dogodkom, ki jih ne vidiš niti v cicibanski ligi.

Žogo je iz rok Mala Gusta pograbil Chukwunonso Madueke, enake namene je imel tudi Nicolas Jackson. Med nogometašema se je vnel pravi prepir, ki ga je skušal najprej pomiriti izkušeni Thiago Silva, nato pa sta k obema petelinoma pristopila Cole Palmer in kapetan Conor Gallagher.

Kapetan je Maduekeju vzel žogo, “na pogovor” se je nemudoma vrnil tudi Jackson, zato ga je Palmer jezno odrinil in še začinil dogodke, ki Chelseaju niso v ponos. Po dolgotrajnem pregovarjanju je na koncu enajstmetrovko vendarle izvedel junak večera Palmer, ki je tako ali tako zadolžen za tovrstne akcije, in dosegel še četrti zadetek na tekmi.

Tega ne želi nikoli več gledati

Nad vedenjem svojih izbrancev ni bil niti malo navdušen trener modrih Mauricio Pochettino in o tem po tekmi tudi javno spregovoril. “Obnašanje nogometašev ni bilo sprejemljivo. Povedal sem jim, da česa podobnega ne želim nikoli več gledati,” je dejal Argentinec na klopi Chelseaja.

“Če želimo postati velika ekipa, se moramo spremeniti in začeti razmišljati bolj kolektivno,” je nadaljeval Pochettino.

Mauricio Pochettino
Foto: Profimedia

“Smo mlada ekipa, ki se mora še veliko naučiti. Moram se opravičiti navijačem po vsem svetu, da so morali gledati tako obnašanje. Da se pri 4:0 prepiraš za izvedbo enajstmetrovke …” je dodal.

Chelsea je na koncu slavil s kar 6:0, a dogodek iz 60. minute je poskrbel, da je po tekmi le malokdo govoril o ponedeljkovi nogometni dominanci Londončanov in štirih zadetkih Palmerja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!