Z nasilnežem Greenwoodom ne želi imeti opravka niti Nike

Nogomet 1. Feb 20229:52 > 10:392 komentarja
Foto: Guliverimages

Športna kariera igralca Manchester Uniteda Masona Greenwooda je na vse bolj spolzkih tleh. Potem ko je bil nogometaš v nedeljo zaradi suma napada in posilstva svojega dekleta aretiran, je pogodbo z njim sedaj prekinil še proizvajalec športne opreme Nike.

Nike je novico o prekinitvi sodelovanja obelodanil le dan po šokantnih posnetkih pretepenega nogometaševega  dekleta, ki so se v nedeljo razširili po spletu kot požar. “Zaradi vznemirjujočih obtož smo globoko zaskrbljeni. Celoten primer bomo skrbno spremljali,” je za tiskovno agencijo Reuters sporočil tiskovni predstavnik ameriškega proizvajalca športne opreme.

Pred tem je ostro postopal tudi njegov klub Manchester United, ki je sprva obsodil vsakršno nasilje, pozneje pa nogometaša izključil iz moštva in mu prepovedal trenirati.

V kako resnih težavah se je znašel 20-letnik, sicer zgovorno priča dejstvo, da so Greenwoodu kmalu po izbruhu škandala na družbenih omrežjih prenehali slediti njegovi klubski soigralci. Kot prvi je to napravil Cristiano Ronaldo, pozneje pa so njegovemu zgledu med drugim sledili še Jesse Lingard, David de Gea, Paul Pogba, Edinson Cavani in Scott McTominay.

Komentari

Vaš komentar