Preobrat: Gakpo prihaja v Premier ligo, a ne v Manchester

Nogomet 26. Dec 202223:24 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Cody Gakpo je novi nogometaš Liverpoola! Čeprav se je še danes zdelo, da se zvezdnik PSV-ja dogovarja za prestop v Manchester United, so imeli v mestu Beatlov svoj načrt in 23-letnik se bo namesto na Old Trafford preselil na Anfield. Livepool bo ekipi iz Eidhovna plačal 37 milijonov funtov, cena pa lahko z bonusi naraste na 50 milijonov. PSV je novico že potrdil na svoji spletni strani.

Že preden je prišel na letošnje svetovno prvenstvo v Katarju, je bila za Codyjem Gakpojem fantastična nogometna jesen. Nizozemski napadalec je v majici matičnega PSV-ja v vseh tekmovanjih že dosegel 13 zadetkov in podelil 17 asistenc. Na mundialu pa je 23-letnik dokazal, da je sposoben igranja na najvišjem nivoju, na petih tekmah je dosegel tri zadetke, njegova reprezentanca pa je v četrtfinalu izpadla proti kasnejšemu prvaku Argentini.

Po izstopajočih predstavah je bilo jasno, da bo v januarju Gakpo preskočil okvirje nizozemske Eredivise in se preselil v enega od evropskih velikanov. Najbolj resno se je zanj zanimal Manchester United, ki je po prekinitvi pogodbe s Cristianom Ronaldom nujno iskal nove okrepitve v napadu. Tudi trener Erik Ten Hag se je osebno zavzemal za to, da se 23-letnik pozimi preseli na Old Trafford in kluba sta se že nekaj časa usklajevala glede izpeljave tega posla. A to je bil račun brez krčmarja – Liverpoola.

Cody Gakpo je novi nogometaš Liverpoola. Foto: Guliverimage

Cena? Za trenutne razmere na trgu nadvse ugodna

Čeprav se ni niti govorilo o tem, da redsi iščejo novega napadalca, ampak so v en glas poudarjali, da bodo na zimski nogometni tržnici iskali veziste, je v torkovem večeru odjeknila novice, da sta Liverpool in PSV sklenila odmeven posel. Cody Gakpo se za 37 milijonov funtov seli na Anfield Road. Cena prestopa lahko z bonusi naraste na 50 milijonov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!