Prestop Kotnika? Poseben obisk na tekmi z Mariborom

Nogomet 7. Feb 20238:40 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

V minuli nogometni jeseni je bil eden najboljših, če ne najboljši posameznik Prve lige Telemach. Andrej Kotnik je bil gonilna sila Kopra, ki je prvi del sezone končal na drugem mestu, z izstopajočimi predstavami pa je nase opozoril tudi tuje snubce. In ne samo opozoril, ampak že (skorajda) prepričal. Na nedeljskem derbiju z Mariborom si ga bo tako v živo ogledala delegacija romunskega Cluja.

V minulih dneh je bilo glede Andreja Kotnika in njegovega odhoda iz Kopra prelitega veliko črnila oziroma natipkanih veliko vrstic. Pravzaprav se je njegovo ime v povezavi s selitvijo na tuje omenjalo že sredi januarja, ko je bila v igri selitev v Rusijo, zdaj pa na vrata aktualnih pokalnih prvakov trkajo predstavniki romunskega Cluja. Petkratni zaporedni prvaki svoje države so jesen končali na drugem mestu lestvice, za vodilnim Farulom zaostajajo za točko, lov na novo zvezdico pa želijo očitno začeti okrepljeni tudi z nekdanjim nogometašem Maribora in Gorice.

Kar se tiče odškodnine, sta kluba bolj ali manj dogovorjena. Cena prestopa naj bi se gibala okrog 400.000 evrov. Tudi Kotnik je naklonjen selitvi v tujino: “Načeloma sem za prestop, a konkretnih pogovorov o pogodbi še ni bilo. Zato še nisem stoodstotno odločen. Bi pa šel! Seveda bi šel v tujino in se preizkusil na višji kakovostni ravni,” je pred dnevi zadevo pokomentiral za časnik EkipaSN.

Po avanturah v Italiji in Španiji se Andreju Kotniku zdaj obeta nov odhod v tujino.

Zdelo se je torej, da bo vse potekalo gladko in se bo Kotnik preselil v Romunijo, a so se v posel vmešali skrivnostni prišepetovalci, ki so Romunom zatrjevali, da gre za nogometaša s težavnim karakterjem in bi predstavljal zelo tvegano investicijo. A Cluja to ni odvrnilo od posla, o nogometnem znanju in tudi osebnosti 27-letnika se želijo prepričati na lastne oči. Po naših informacijah bodo tako v nedeljo sedeli na tribunah koprske Bonifike, ko kanarčki nogometno pomlad odpirajo z derbijem proti Mariboru.

Andrej Kotnik bo tako igral proti svojem nekdanjem klubu, s tribun ga bodo spremljali potencialni novi delodajalci … Motivov mu zagotovo ne bo manjkalo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!