Preverjamo govorice: se Iličić zares vrača v Ljudski vrt?

Nogomet 21. Sep 202216:42 0 komentarjev

Josip Iličić se vrača v Maribor. Stavek, ki je v teh dneh na ustnicah večine navijačev vijolic. Razlogov za oživitev govoric o povratku 34-letnika v klub, kjer se je izstrelil med zvezde, je več. Mi pa smo preverili, koliko realne osnove imajo. Bo "Jojo" res že to jesen znova oblekel dres štajerskega ponosa?

Od konca avgusta je Josip Iličić prost nogometaš. Po turbulentnem lanskem letu, ko so njegovo bleščečo kariero zaustavile zasebne težave, je bilo sicer že nekaj časa jasno, da je njegove zgodbe v Atalanti konec. Informacije o tem, kje bo 34-letnik nadaljeval kariero, so se spreminjale praktično iz dneva v dan. Od selitve v Serie B do menjave okolja in prestopa v Hellas iz Verone, pa vse do združitve moči s Filippom Inzaghijem pri Bologni.

V zadnjih dneh govorice oživele govorice o vrnitvi v Ljudski vrt

Slovenski ljubitelji nogometa so dogajanje seveda zelo podrobno spremljali. Mariborski navijači pa so upali in si želeli, da bi vse napovedane možnosti za nadaljevanje Iličićeve kariere padle v vodo in bi se “Jojo” vrnil tja, kjer je njegova zvezda tako močno zasijala – v Maribor.

In v zadnjih dneh je bilo Iličića res mogoče videti v bližini kluba iz mesta ob Dravi. Nazadnje je bil opažen na tekmi 9. kroga Prve lige Telemach, ko je Maribor v spodnji Šiški gostoval pri Bravu. Ker je na tribuni sedel v neposredni bližini vodstva štajerskega prvoligaša, so govorice o tem, da se vrača v vijoličasti dres, dobile nov zagon.

V Mariboru le nekaj tekem, a dovolj, da je obnorel navijače

Josipa Iličića je leta 2010 iz Interblocka v Maribor pripeljal tedanji športni direktor vijolic Zlatko Zahović. Za Iličićem je bilo težko obdobje, razmišljal je celo o koncu nogometne kariere, nato pa dobil priložnost v Ljudskem vrtu, ki jo je zagrabil z obema rokama. V mestu ob Dravi je ostal le dva meseca, na enajstih tekmah dosegel štiri gole ter za 2,3 milijona evrov odšel v Palermo. Kasneje je blestel še v majici Fiorentine in Atalante, skupno pa na 339 tekmah v Serie A dosegel kar 96 zadetkov. 

Josip Iličić med domačo tekmo kvalifikacij za Ligo Evropa proti Hibernianu. Ob zmagi s 3:0 je dosegel dva zadetka.

Šuler: Za zdaj se ne dogaja nič konkretnega

Športni direktor Marko Šuler je po tekmi z Bravom za EkipoSN zadevo pokomentiral z besedami, da sta se z Josipom v resnici na kratko pogovarjala, a da tema debate ni bil nogomet. Je pa v isti sapi priznal, da je Iličić v Mariboru vedno dobrodošel in da je lahko kljub zreli nogometni starosti še vedno dodana vrednost ekipe.

Ob današnjem razmahu govoric o tem, da je Josip Iličić tik pred vrnitvijo v Ljudski vrt, smo športnega direktorja Maribora poprosili za dodaten komentar. Prvi kadrovnik aktualnih prvakov najbolj vročo temo dneva nekoliko umirja: “Trenutno sem v tujini. Ne vem, od kod so prišle te informacije. Za zdaj se ne dogaja nič konkretnega.”

Športni direktor Maribora je že večkrat poudaril, da so vrata Ljudskega vrta Josipu Iličiću vedno odprta. FOTO: Jure Banfi.

Ružnić: Ne bi rad dajal lažnega upanja

Odgovore o tem, koliko realna je v zadnjih dneh vse bolj glasna govorica, da se Josip Iličić vrača v vijoličasti dres, smo poiskali tudi pri njegovem dolgoletnem zastopniku Amirju Ružniću.

“Ne bi preveč komentiral. Nočem dajati nobenega lažnega upanja. So pa stvari, tako kot vedno, odprte. Nikoli se ne ve,” glede prihodnosti svojega varovanca skrivnostno odgovarja eden najbolj prodornih slovenskih agentov. Spomnimo, še prejšnji teden je Ružnić sicer menil, da se bo vrnitev v Maribor morda zgodila kdaj kasneje, saj trenutno za Iličića vlada ogromno interesa v tujini.

Amir Ružnić med pogovorom za SportKlub. FOTO: Uroš Skaza.

Kjer je dim …

Dokončnega odgovora na to, ali bo Josip Iličić res znova oblekel dres Maribora tako nismo dobili. A po naših informacijah vendarle velja dodati pregovor, kjer je dim, je tudi ogenj. Nikakor ne bomo pretirano presenečeni, če bo že v tej sezoni Iličić spet oblekel dres aktualnih državnih prvakov. Navijači vijolic bi njegovo vrnitev zagotovo toplo, toplo pozdravili. Odločitev, kakršna koli že bo, pa je zgolj in samo v rokah Josipa Iličića.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!