Prihodnost Olimpije bodo nogometaši iz domačega okolja

Nogomet 5. Jan 202211:43 > 14:245 komentarjev
Mladen Rudonja se je vrnil v zmajevo gnezdo.

Skoraj tri mesece so v taboru zmajev ob vseh novostih v klubu bolj ali manj molčali. Ko so želeli spregovoriti, jih je presenetil covid-19. Na prvem druženju z novinarji v novem letu smo tako dobili vpogled v športni del dogajanja v ljubljanskem prvoligašu, nad katerim bosta v naslednjih mesecih bdela Mladen Rudonja in Marin Skender. Predsednik kluba Adam Delius in generalni direktor Ivan Barišić sta namreč v karanteni.

Vrnitev Mladena Rudonje na mesto športnega direktorja prvoligaša iz prestolnice, ni nobeno presenečenje. Nogometna javnost je njegovo vrnitev napovedovala še preden se je prejšnja vodstvena struktura, na čelu z Milanom Mandarićem, poslovila iz pisarn na Dunajski cesti.

“Gradimo ekipo, ki želi biti v vrhu. Zagotovo se bodo zgodili določeni prihodi, sledijo tudi nekateri odhodi. Želimo si pripeljati nove nogometaše iz domačega okolja, bomo pa iskali tudi zanimive okrepitve iz Balkana,” uvodoma razmišlja Rudonja.

Že na samem začetku so zmaji oznanili novico, da je novo dolgoročno pogodbo z Olimpijo podpisal Svit Sešlar. Dres Ljubljančanov bo nosil do leta 2026.

“Trener je komaj prišel in razmišljamo o tem, da bi čim dlje ostal. Vsi delamo usklajeno, da zmanjšamo možnost napak. Delimo si mnenja, vse kar počnemo, počnemo skupaj,” poudarja Mladen Rudonja, ki se torej ni mogel izogniti vprašanju o tem, ali je služba Dina Skendra kaj bolj varna, ker je v vodstveni strukturi njegov brat Marin.

Novi športni direktor poudarja, da bo Olimpija zadovoljna, če bodo vsi vpleteni dali svoj maksimum. “Ne obremenjujemo se s tem, kar pravijo ostali. V tej polovici sezone želimo stabilizirati kader, gledamo v prihodnost.”

Odhod Kompana Breznika je bila nedopustna napaka

V luči poti v prihodnost v Olimpiji še vedno iščejo novega vodjo mladinskega pogona. “Tu moramo biti zelo previdni, zato smo si tudi vzeli nekaj več časa. Žal se je zgodil odhod Mihe Kompana Breznika. Ne sme se zgoditi, da mladenič v članski ekipi igra brez profesionalne pogodbe. To se več ne bo dogajalo.”

V smeri januarskih prihodov in odhodov se bo največ dogajalo na področju odhoda iz kluba. “Imamo šest tujcev, igrajo lahko trije. Ne za nas ne za njih to ni vzdržna situacija. Krepiti se želimo predvsem v napadu.”

Mladen Rudonja glede tegobe sedanjega časa poudarja: “Covid-19 jemljemo zelo resno in o varovanju zdravja pogovarjamo z nogometaši. Na tem področju smo imeli resne težave in se jim v prihodnje želimo na vsak način izogniti.”

Vse odločitve potrjujeta predsednik in generalni direktor

Nekdanji slovenski reprezentant je torej zasedel mesto športnega direktorja, pri delu pa mu bo pomagal Marin Skender, nekdanji pomočnik športnega direktorja in vodja skavtske službe v hrvaškem Osijeku. Brat trenerja Dina Skendra bo imel uradno vlogo tehničnega direktorja kluba, bo pa v praksi skupaj z Rudonjo bdel nad športnim delom kluba.

“Vse stvari sprejemamo po dolgih analizah, odločitve pa mora sprejeti uprava. Mi dajemo predloge, predsednik in generalni direktor pa potem te odločitve potrjujeta,” proces sprejemanja odločitev pojasnjuje Marin Skender.

 

Komentari

Vaš komentar