Pritožba Olimpije uspela: kako se je spremenila kazen NZS?

Nogomet 16. Dec 202218:20 3 komentarji
Foto: Aleš Fevžer

Dokler ne bodo zapadle obveznosti poravnane in bo kazen NZS kot senca visela nad ljubljansko Olimpijo, bo to bržkone glavna tema v slovenski nogometni javnosti, ko bo beseda v naslednjih tednih nanesla na vodilno ekipo Prve lige Telemach. Po naših informacijah je v pisarne zmajev danes prišel nov dokument iz Brda pri Kranju, Nogometna zveza Slovenije je zeleno-belim zmanjšala prvotno kazen, ki jo je naložila ljubljanskemu prvoligašu.

28. oktobra je Nogometna zveza Slovenije Olimpiji zaradi neplačanih obveznosti do nekdanjih nogometašev prepovedala registracijo novih nogometašev v naslednjih dveh prestopnih rokih. Dolg zmajev do Save PetrovaNina PungarškaAljoše Matka, Ivana BanićaNika Prelca, Neven ĐuraskaTomislava TomićaNika Kapuna in Uroša Koruna je skupno znašal več kot 253.000 evrov.

Poleg tega je NZS zaradi zamud pri poravnavi obveznosti Olimpiji naložila še dodatnih 19.000 evrov kazni. Zeleno-beli so se na odločitev pritožili in pritožbena komisija je kazen zmajem znižala. Po naših informacijah bo zaradi napak v postopku zdaj za 4.000 evrov manjša, kot je bila prvotno.

Manjša zmaga vodstva Olimpije, ki pa ne pomeni nobene spremembe. FOTO: Aleš Fevžer.

Čeprav kazen še ni poplačana, v klubu vlada optimizem

V praksi se torej za Olimpijo prav veliko ni spremenilo, naši viri nam zatrjujejo, da prej omenjeni nogometaši denarja, ki jim ga dolguje ljubljanski prvoligaš, še niso dobili,. Prepoved registracije novih nogometašev tako ostaja.

A to ni ustavilo zeleno-belih, da ne bi včeraj predstavilo prve okrepitve v zimskem prestopnem roku, pogodbo z zeleno-belimi je podpisal mladi reprezentant Bosne in Hercegovine Admir Bristrić. Vodstvo kluba je namreč prepričano, da bo kazen NZS kmalu le še neprijeten spomin in da bodo mladeniča lahko registrirali za igranje v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije že v prihajajoči pomladi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje