Prosinečki: Če bi Nukić podal, bi bilo povsem drugače …

Nogomet 25. Apr 202212:26 > 12:31

Robert Prosinečki je bil po porazu v Kopru z 0:1 zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Obžaluje predvsem veliko priložnost v prvem polčasu, ki jo je zapravil Mustafa Nukić. Sloviti hrvaški novinec na klopi Olimpije zdaj misli usmerja predvsem na zaključek prvenstva, ki prinaša lov na Evropo.

Dve zmagi, dva poraza, izpad iz igre za naslov in boj za Evropo, ki je pred njo. To je izkupiček Roberta Prosinečkega na klopi Olimpije, ki pod njegovim vodstvom igra dobro, a je njen točkovni izkupiček slabši od pričakovanj.

“Lahko bi dosegli več. Proti Mariboru smo igrali odlično, ampak ostali brez točk. Danes je bilo podobno. Nekatere stvari moramo popraviti. Ne bo lahko. Zdaj moramo razmišljati le o Evropi. Mura je blizu. Zmagati moramo na vsaki tekmi,” je povedal sloviti Hrvat na klopi Olimpije, ki je včeraj prvič pod njegovim vodstvom zaigrala v novem sistemu, s tremi branilci.

Predvsem v prvem polčasu so Ljubljančani kazali dobro podobo in imeli tudi veliko priložnost, da bi prišli do vodstva. V 34. minuti je po napaki v obrambi Kopra sam pred gol prišel Mustafa Nukić in imel na desni strani povsem osamljenega Ivana Prtajina, ki bi žogo moral le spraviti v nebranjen gol. Toda najboljši strelec Olimpije je bil tokrat sebičen. Odločil se je za strel in zgrešil.

Zapravljena priložnost Mustafe Nukića:

“Zamerim, ne zamerim, jasno je, da je bila priložnost velika. Do prejetega gola smo igrali zelo dobro. Na žalost ni zabil, lahko bi podal Prtajinu, ki je bil povsem osamljen in je imel prazen gol, a tako pač je z napadalci. Pogosto vidijo samo gol. Zato tudi so napadalci,” je o akciji, v kateri se ljubljenec navijačev Olimpije ni najbolj izkazal, po tekmi povedal Prosinečki.

“Proti Taboru bi lahko Nukić prav tako podal, a je naredil podobno in takrat zadel. Tokrat ni. Škoda. Če bi prišli do vodstva, bi bila tekma povsem drugačna,” je še povedal trener Olimpije, ki jo v zadnjih petih prvenstvenih krogih čaka branjenje tretjega mesta. To po koncu zagotovo prinaša Evropo, na tretjem mestu pa imajo Ljubljančani trenutno dve točki prednosti pred Muro.

Mustafa Nukič na Bonifiki ni imel svojega dne.

O čem je po tekmi s Koprom še govoril Robert Prosinečki?

O tekmi:
“Najprej čestitam Kopru za zmago. To je ekipa, ki ve, kaj hoče. Že nekaj časa igra tako, na protinapade, iz katerih so nas Koprčani presenetili tudi tokrat. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, ampak smo na koncu zaostajali. Imeli smo res lepe priložnosti. Če bi dali gol, bi bilo verjetno precej drugače.

Ko je Koper prišel do vodstva, je bilo težko. Koper je organizirana ekipa, ki se dobro brani. Nismo uspeli prebiti njihovega bloka. Imeli smo še nekaj situacij, ampak se je domačin dobro branil, tako da je, kar je.

Moramo se osredotočiti na naslednje tekme. Popraviti slabe stvari in ohraniti dobre. Razmišljati moramo o Evropi. Smo tukaj. Naslednja tekma je proti Bravu, ki ga moramo premagati, potem pa nadaljevati pot proti Evropi.”

O tem, v čem je Ivan Prtajin boljši od konkurence, Nika Preleca:

“Za mene je Ivan odigral izredne tekme. Mogoče danes ni bil najboljši, a ni vse v golih. Res je, da je, odkar sem trener, dal samo en gol. Imel je še nekaj priložnosti, ko bi lahko zadel, ampak goli bodo že prišli. Pomembno je, da dečko dela dobro. Manjkajo mu samo goli. Danes bi ga lahko dal, če bi dobil žogo pri priložnosti Nukića. Bomo videli, kako bo dalje, ampak zagotovo mu verjamem.”

O tem, komu daje več možnosti za naslov, Mariboru ali Kopru:
“Ne vem, težko povem. Maribor ima točko prednosti in proti Kopru igra doma, tako da bi mu morda dal malo več možnosti, a nikoli ne veš, kaj bo. Bomo videli.”

O tem, kaj manjka Olimpiji:

“Razmišljam predvsem o tem, kar imam na voljo zdaj. Ta teden nas čaka dobra analiza, po njej bomo skušali popraviti stvari. Bilo je nekaj zelo dobrih, ampak tudi nekaj slabih. Moramo jih popraviti. Imamo širok kader. Zagotovo bodo v nadaljevanju priložnost dobili nekateri igralci, ki je do zdaj niso. Že proti Bravu. Imamo teden dni časa, da se dobro pripravimo.”

O igri s tremi branilci:
“Zelo zadovoljen sem s tem, kako smo igrali. Razen ene napake, ko smo storili prekršek za enajstmetrovko, je bilo dobro. Pritiskali smo na Koper, bili blizu, imeli žogo in dominirali. Koper je v priložnosti prihajal samo pa naših napakah in nam pretil s protinapadi. Bil sem zelo zadovoljen s tem, kar sem videl. Škoda, da se v prvem polčasu ni obrnilo drugače.”

Kapetan Elšnik prepričan, da bo zelo napeto

“Čestitke Kopru. Po pokalni tekmi so se dobro taktično pripravili, se dobro postavili v obrambi in čakali na priložnosti iz protinapadov. Igrali so na rezultat, kar se je na koncu izkazalo za pravilno. Mi smo imeli priložnosti, a jih nismo uspeli realizirati. Nismo znali streti bloka Kopra,” je po tekmi povedal Timi Max Elšnik, ki je na novinarsko konferenco prišel v družbi trenerja.

Timi Max Elšnik na tekmi s Koprom.

“Danes nismo bili pravi. Imeli smo preveč tehničnih težav, ki se v posesti ne bi smele dogajati. Nasprotniku smo dajali priložnosti za protinapade, v katerih je zelo močan. Tam so nam Koprčani delali največ težav,” je še povedal kapetan Olimpije, ki v lovu na Evropo pričakuje napeto dogajanje.

“Zagotovo bo napeto, v slovenski ligi je še v vsaki sezoni bilo. Če kaj, potem je slovenska liga izenačena. Nikoli ni jasno do konca, kaj se lahko zgodi. Moramo dati svoj maksimum in se osredotočati predvsem nase. Treba je popraviti napake. Z Muro igramo tudi medsebojno, ta tekma bo odločala o marsičem. Veliko bomo lahko pridobili, veliko pa lahko tudi izgubimo,” je še povedal Elšnik.

Komentari

Vaš komentar