Camoranesi: Po zmagi veliko razlogov za zadovoljstvo

Prva liga 21. Okt 202013:27 > 13:33
NK Maribor/Grega Wernig

Mariborčani so v torek uspešno začeli pokalno tekmovanje. V 2. krogu so v Velenju s 3:0 premagali Rudar.

Uspešno smo naredili prvi korak v pokalnem tekmovanju, z več razlogi za zadovoljstvo. Zaradi zmage, zaradi dobro izkoriščene priložnosti igralcev, ki niso bili v začetni enajsterici v primerjavi z zadnjo tekmo proti Gorici. Dobro vemo, kako specifično je pokalno tekmovanje, takšne tekme so lahko zelo nepredvidljive. Če dobiš gol, se hitro lahko zaplete. Skoraj 60 minut smo bili aktivni in iskali pot do mreže, na koncu je rezultat pomenil ustrezen odraz dogodkov,” je po tekmi izpostavil Mauro Camoranesi.

Trener vijoličastih je že na začetku tedna napovedal rotacije, ki so se zgodilo. Za ohranitev visokega ritma je bilo predvidenih pet sprememb.

Dobro smo se pripravili. Vedeli smo, da je pred nami serija tekem in smo zato naredili mešanico med igralci, ki so igrali prejšnjo soboto ter nekaterimi, ki so imeli nekaj manj minut. Veseli me potrditev spoznanja, da imamo najmanj 20 igralcev, ki so vedno pripravljeni za igro. Tokrat sem se odločil za spremembo v napadu, Tavares, Mlakar in Repas delajo ves čas po našem programu. Dobili so priložnost in jo izkoristili na pravi način, z odlično predstavo. Prav tako Felipe Santos. Na tem igralnem položaju ima dve nalogi, da je dosleden pri izpolnjevanju obrambnih nalog, a ima tudi svobodo za napadalne akcije. Je igralec z ofenzivno usmerjenostjo, veliko je poskušal, skoraj bi v končnici zabil tudi gol in je upravičil zaupanje.

Vse bolj se potrjuje, da bodo Mariborčani pod taktirko Camoranesija zelo nevarni ob prekinitvah.

Veliko delamo na tem. Vedeli smo, da ima Rudar veliko mladih igralcev, kar lahko poveča možnost kakšne napake ali manjše zbranosti v določenih situacijah. Prekinitve so lahko zelo pomembne za otvoritev tekme oz. lažje nadaljevanje in me veseli, da smo jih po dvoboju z Gorico tudi tokrat izkoristili kot našo prednost.