Koper zmagal v Stožicah!

Prva liga 7. Nov 202017:43 > 17:59
NK Koper/Twitter

Nogometaši Kopra so v 11. kolu 1. SNL v gosteh premagali Olimpijo z 2:1 in se na lestvici na vrhu po točkah izenačili z Muro.

Na derbiju 11. kola smo gledali zelo izenačen nogomet, s kar nekaj priložnostmi na obeh straneh, v prvem polčasu pa se mreži nista zatresli.

Prvi zadetek smo videli v 52. minuti, ko je Mulahusejnović žogo ujel na golovi črti, jo praktično z mrtvega kota uspel nekako poslati pred gol, kjer Krajinoviću ni bilo težko zatresti mreže – 0:1.

Olimpija je do izenačenja prišla le šest minut kasneje, ko se je po predložku z desne strani žoga od noge branilca odbila v zrak, pred golom pa je pričakal Marin in z glavo zatresel mrežo.

Do odločitve je prišlo v 75. minuti. Po predložku v kazenski prostor je žogo z glavo najprej odbil Bešir, Spinelli jo je podaljšal do Stevanovića, ta pa je z močnim strelom zadel za končnih 2:1 za Koper.

Primorci, ki so zmagali tretjič zapored, so se izenačili z Muro na prvem mestu lestvice, obe ekipi imata po 19 točk, Olimpija pa je z 18-imi tretja. Mura je danes v Sežani proti Taboru igrala 0:0 in je že štiri tekme brez zmage.