Milanič: Zrinjski nas ne more presenetiti

Prva liga 10. Jul 201712:15 > 12:19
sportklub

Nogometaši Maribora so v nestrpnem pričakovanju prve tekme 2. predkroga valifikacij za Ligo prvakov proti Zrinjskemu. Darko Milanič je zadovoljen s pripravljenostjo svojih izbrancev, ki so izgubili zadnje prijateljsko srečanje proti Krasnodarju.

Namerno smo izbrali tako kakovostnega nasprotnika. Kljub temu smo odigrali tekmo z veliko zaključki, bili razigrani, vendar smo imeli opravka z ekipo iz višjega ranga. Podoba je obetavna, saj smo tudi ob tako zahtevni preizkušnji videli naše moštvo, ki je do trenutka, ko je lahko, dobro zapiralo oz. preprečevalo njihovo večjo posest. Seveda je bilo nekaj težav, zmanjkalo nam je več mirnosti, natančnosti. Zaradi te njihove moči, razumljivo, ne moreš prikazati vsega, kar zmoreš. Čeprav so bili preostali tekmeci prav tako na visokem nivoju, je bil Krasnodar na višji stopnji,” je zaključnih 90 minut opisal Darko Milanič.

Primorski strokovnjak je zadovoljen z opravljenim v pripravljalnem obdobju: “Če smo v zadnji tekmi imeli nekaj več težav, so nastale zaradi kvalitete Krasnodarja. Z drugimi zadevami sem bil med pripravami zadovoljen, ocenimo jih lahko kot zelo uspešne. Odigrali smo veliko dobrih minut, čeprav se na nasprotnike nismo posebej pripravljali. Na specifičnosti v njihovih izvedbah smo se odzvali sproti. Če bi se pripravili tako temeljito, kot se bomo na nasprotnike v uradnih dvobojih, bi lahko tudi kaj preprečili. Dosegli smo ustrezen nivo igrivosti, ob naših zaključkih bi lahko še kdaj zadeli. Pomembno je, da dvignemo učinkovitost, ob tem pa zadržimo nivo discipline v igri.”

Milanič ni želel razkriti začetne enajsterice, čeprav odkrito priznava, da nekateri imajo rahlo prednost pred ostalimi, a bo za vse dovolj priložnosti: “Jasno je, da imajo nekateri prednost. Odločitev o tem, kdo bo začenjal posamezne tekme, bo odvisna od različnih dejavnikov. Včasih tudi od značilnosti tekmecev. Pomembno je, da smo skupina, ki je v vsakem trenutku pripravljena opraviti svoje obveznosti. Za vse bo med sezono dovolj priložnosti. Zadovoljen sem, kako so fantje oddelali priprave. Za to obdobje smo v optimalnem stanju in otvoritev sezone bomo dočakali ustrezno pripravljeni.”

Uvodna preizkušnja jih čaka v sredo, ko gostujejo v Mostarju. Zrinjski slovenskih prvakov ne more presenetiti, pravi Milanič. “Ne morejo nam pripraviti posebnih presenečenj. Nekaj informacij smo že posredovali igralcem, preostale bomo v prihodnjih dneh v obliki videoanalize in tudi skozi treninge. Videli smo igrivo, nadarjeno ekipo, ki pa se ji moramo postaviti po robu z našimi najboljšimi značilnostmi. Moštveni duh mora biti naš zaščitni znak,” je recept za zmago razkril Darko Milanič.