Handanović: Podoba bo konec tedna drugačna

Prva liga 15. Nov 201715:33 > 15:40
Mike Hewitt/Getty Images

Jasmin Handanović je pripravljen na svoj naslednji derbi, prvenstveni št. 25 z njegovo udeležbo. Čeprav je nanizal že toliko nastopov, med odštevanjem do novega izziva vedno znova nastajajo drugačni občutki.

“Nedvomno so te tekme posebne. Vemo, da je Olimpija največji nasprotnik našega kluba in to takoj prinaša drugačen naboj. Tribune bodo polne, zavedamo se, kaj mestu Maribor, našim navijačem, vsem nam v klubu pomeni derbi. Predvsem pa nas vse skupaj motivira spoznanje, da gremo v lov na 3 točke, ki nas lahko peljejo do cilja,” pravi prvi vratar Maribora Jasmin Handanović.

Petkov dvoboj bo dobil dodaten pomen tudi kot dvoboj vodilnih v ligaškem tekmovanju, ki imata pred novim soočenjem po 37 točk. “Naš prvenstveni niz je izjemen. Nimamo poraza, zmagali smo štirikrat zapored. Delamo dobro in po tej poti moramo nadaljevati. Vmes se je zgodila sobota, s pokalnim porazom, ki nas je nekoliko stresel in podoba bo zdaj drugačna. Za nami je grenka izkušnja, iz katere pa smo se veliko naučili.”

Handanović v napovedniku derbija poudarja: “Odkrito smo se pogovorili o vsem. Zavedamo se, da je v tej sezoni za nami veliko tekem in je pokalna prišla ravno v tem obdobju, a je dobrodošla kot potrditev, da ni vse samoumevno. Treba je sprejeti, da so v športu prisotni tudi porazi. Toda hkrati nas napake delajo močnejše. Vemo, da moramo biti agresivni, se na pravi način lotiti vsake tekme. Moramo imeti več energije, jo usmeriti na igrišče in obrniti dogajanje nam v prid. Naredili bomo vse, da bomo mi tisti, ki bomo zdaj šli z igrišča kot zmagovalci.”

(vir: nkmaribor.com)