Mandarić: Navijači so lastniki kluba!

Prva liga 15. Okt 201811:29 > 11:31
Milan Mandarić je nov nogometni projekt očitno našel v Ljubljani. foto: NK Olimpija/SPS

Olimpija je reprezentančni premor izkoristila za prijateljski obračun proti Borcu iz Banja Luke, ki ga je dobila s 4:0, ob igiršču pa je bil veliko pozornosti deležen tudi predsednik zmajev Milan Mandarić.

Alfa in omega aktualnih državnih in pokalnih prvakov ni izključil, da bi v prihodnosti pomagal tudi Borcu, daleč največ pozornosti iz stališča navijačev Olimpije pa je bila deležna njegova izjava, da se bo po koncu letošnje sezone bržkone poslovil od Stožic.

Ko sem prišel, sem Ljubljančanom obljubil, da bom Olimpiji vrnil stari sijaj, da jo bodo spoštovali, da bo ponos Ljubljane, Slovenije in regije. Na tej poti sem, upam pa, da te izjave ne bodo brali, saj je to verjetno moja zadnja sezona tam. Želimo osvojiti še eno prvenstvo in narediti napredek v Evropi, tako da zaključujem svojo misijo,” je v izjavi za medije v BiH razkril Mandarić, ki o upokojitvi še ne razmišlja: “Držijo me entuziazem, želja po uspehu in spoštovanje ljudi, s katerimi delam. Tu so tudi navijači in igralci. Dokler bo vse to prisotno, bom imel energijo, da nadaljujem.”

Več kot očino Mandariću energije ne manjka, še enkrat več pa je v delovanju klubu izpostavil tiste, zaradi katerih se nogomet pravzaprav igra – navijače. “Navijači so lastniki kluba! To sem povedal Angležem prvič, ko sem prišel k njim. Navijači so bili 100 let pred menoj in bodo tudi 100 let za menoj. Brez njih jaz ne morem narediti nič. To je moja filozofija in nekaj bom poskušal narediti. Delam z ljudmi, ki imajo radi svoj klub in mu želijo, da naredi korak naprej,” je med drugim še dejal Mandarić.