Matic Paljk okrepil Olimpijo, Vidmar podaljšal pogodbo

Prva liga 15. Jan 201917:14 > 17:23
NK Olimpija/SPS

Olimpijo je danes okrepil 21-letni branilec Matic Paljk, ki je nazadnje igral za britanski Swansea. Ljubljančani so sočasno razkrili tudi novega kapetana, ki je z zmaji prav tako podaljšal pogodbo.

Paljk je stari znanec slovenskih zelenic, saj je nogometno odrasel v Kopru, kjer je še kot najstnik zbral 16 nastopov v najmočnejšem slovenskem tekmovanju. Dosegel je en gol, prav proti Olimpiji 19. marca 2017. Po izpadu Kopra se je preselil v vrste Swanseaja, kjer je imel nekaj težav s poškodbami, ki pa so zdaj že pozabljene.

21-letnik, ki lahko igra na vseh položajih v obrambi, najbolje pa se znajde na levi strani, je podpisal pogodbo do konca sezone 2020/21. “Velik privilegij je, da sem podpisal za najboljši klub v Sloveniji. Zahvaljujem se Olimpiji za ponujeno priložnost, zdaj pa je na meni, da s trdim delom upravičim zaupanje,” je ob podpisu pogodbe odločno dejal Matic Paljk, ki se je soigralcem že pridružil v Čatežu, kjer bo popoldan opravil prvi trening.

Nejc Vidmar podaljšal pogodbo z Olimpijo

15. januarja 2016, pred natanko tremi leti, je Nejc Vidmar izpolnil svoje otroške sanje – podpisal je pogodbo z Olimpijo. Danes je podpisal novo, v zeleno-belem dresu, v katerem je doslej osvojil tri lovorike, bo igral najmanj do konca sezone 2020/21.

Izkušeni vratar, ki je imel v zadnjem času precej smole s poškodbami, le-te so sedaj pozabljene, ni skrival navdušenja ob podaljšanju sodelovanja s slovenskimi državnimi in pokalnimi prvaki. “Po težkih časih mi podpis nove pogodbe pomeni veliko. Zavedam se, da je pred nami zahtevna naloga, ampak v to zgodbo še naprej verjamem. Vedno sem s ponosom oblekel Olimpijin dres in tako bo tudi v prihodnje,” je ob podpisu nove pogodbe dejal Vidmar, ki si bo po odhodu Branka Ilića nadel tudi kapetanski trak: “Stopam v velike čevlje. Od Branka sem se veliko naučil in naredil bom vse, da bo moštvo dihalo kot eno. S fanti se odlično razumem in ne potrebujejo dodatne motivacije za kakovostno delo. Zavedam se odgovornosti, ki jo prinaša kapetanski trak, hkrati pa komaj čakam prve tekme in da spišemo novo uspešno zgodbo.

Nejc ima lastnosti, ki jih mora imeti kapetan Olimpije. Med najpomembnejšimi je vsekakor ljubezen do kluba. Tu sta še vztrajnost in želja, kar smo pri njem videli predvsem v lanski sezoni, ki jo je zaradi poškodbe praktično izpustil. A ni obupal, kazal je izjemen karakter, vztrajno treniral in čakal na priložnost. In jo tudi dočakal,” pa je ob podpisu nove pogodbe z 29-letnim vratarjem dejal predsednik Olimpije Milan Mandarić.

Vidmarjev namestnik bo Nik Kapun, ki je prav tako pozabil na težave s poškodbami iz preteklosti, in je pripravljen ter motiviran za drugi del sezone.